sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Vuoden 2022 kylvöt

 Joku voisi sanoa aikaiseksi mutta sinne menivät siemenet multiin jo. Kasvatukset tosin laadultaan hitaampaa sorttia eivätkä kovin tilaa vieviä joten uskalsin siksi jo puuhaan ryhtyä. Yksin ei hommaa tarvinnut tehdä, siitä piti apulaiseksi ryhtynyt poika huolen. 


Kaikenlaisia laatikoita virittelin kasvatukseen. Yksi karkkilaatikko, pari viinirypälerasiaa, alumiinivuokia kaksin kappalein. Päätin rakennella tuollaiset lokerot vielä maito- yms. purkeista tilanjakajiksi. Vanhaa kasvusammalta vielä löytyi hiukan mutta pääosin rasiat täytin biolanin kylvö- ja taimimullalla jonka kippasin tuohon kasvusammalsäkkiin. Näytti siinäkin olevan sammalta nykyään joukossa. 

Tässä multiin meni syksyllä kerättyjä kaunopunahattujen siemeniä. Muutama lokeroonsa varmuuden vuoksi kun siemeniä riitti.

Osa päivänliljoista oli tosiaan jo jääkaapissa itänyt. Pääsivät viimein multiin kärsimästä. Itämättömät siemenet myös kylvettiin, uskoisin niiden seuraavan perässä.

Erilliset rasiat eivät olisi niin kovin käteviä siirrellä joten valjastin säilytykseen Ikean isomman säilytyslaatikon. Saavat olla tällä erää kodinhoitohuoneen pöydällä, hiukan ikkunastakin valoa saavat.

Laatikon päälle virittelin kasvivalot. Noh, melkoinen viritelmähän tuo tosiaan on.

Poika halusi vielä kirjoittaa itse rasioiden kylkiin kasvien tiedot. Aika liikkis <3

Multiin meni nyt siis itse kerätyt päivänliljojen siemenet ja kaunopunahatuista (Double Delight, Pink Pearl ja Sunseekers Red) kerätyt siemenet sekä kuukausimansikoiden siemenet Rujana, Yellow Cream ja Yellow Wonder. Onpahan nyt jotain viherrystä seurattavaksi. Paikka on tällä kertaa sen verran helposti nähtävillä etteivät luulisi laiskuuttani jäävän hoitamatta kuten viime vuonna meinasi käydä. Päivänliljoista ja punahatuista on jo yhdeltä kertaa kasvatuskokemustakin joten uskallan väittää ettei heti tilanpuute kasvatuspuuhia vaikeuta. 



4 kommenttia:

  1. Olet jo hyvässä vauhdissa :). Toivotaan, että siemenet itävät ja saat nauttia kasvun seuraamisesta!

    VastaaPoista
  2. Hyvin on kylvöt sielläkin jo aloitettu. Nyt vain toivotaan nopeaa itämistä edes jollekin lajille, niin ei ole niin tylsää seurattavaa :D Mukavaa aivan pian alkavaa helmikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi pari päivänliljaa jäi suoraan jo mullan yläpuolelle ihailtavaksi. Pientä juurenalkua pariin muuhun siemeneen oli jo myös ehtinyt kehittyä joten ehkä piankin jotain pöivänliljan alkua lisääkin nousee. Ihanaa että on kohta helmikuu 😊

      Poista