sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Taimitilaus

 Vuoden (tai teknisesti viime vuoden koska tein tilauksen jo joulun välipäivinä) ensimmäinen taimitilaus on siis tehty hyvissä ajoin. Käykö muille samaa että tekee tilauksen ja sitten pari viikkoa myöhemmin valintoja tutkiessa muutama valinta vähän kummastuttaa. Puhumattakaan siitä että mihin ihmeen kukkapenkkien rakoihin minä nuo kaikki taimet oikein tungen kun ne saapuvat. Otin tähän kuvakaappaukset tilatuista taimista. Enkä uskalla vielä suositella toimittajaa kun kyseisestä Eurohostan taimikaupasta ei ole itsellä minkäänlaista aiempaa omaa kokemusta. Valikoima vaan oli aika mukava ja hinnatkin suht edulliset joten otin nyt harkitun riskin. Joten jos joku muukin nyt eksyy sivuille niin omalla vastuulla. Joukossa siis muutama kurjenpolvi sekä jouluruusu, peräti vain yhtä laatua keijunkukkaa sekä melkoinen joukkio päivänliljoja. Mutta täysin överiksihän tuo nyt taas meni. Seuraavaksi kavalkadi kuvia taimista joiden toivon saapuvan kevään myötä.

Tämä oli ehdoton suosikki. Ja kun yhteen oikein ihastuu niin siitähän se tilaus lähtee kasvamaan...Jouluruusuja kaavailin mielessäni metsäpuutarhan puolelle alppiruusun tai hortensian alle kasvamaan.

Tätä nyt vähän ihmettelin että miksiköhän tuollaisen kovin keltasävyisen menin tilaamaan.

Yritin hankkia tämän jo pari vuotta sitten mutta myöhäissyksyllä hankittu juurakko ei talvesta selvinnyt.
Joutuvat etupihan penkin kerrotut kurjenpolvet tosissaan tekemään tilaa päivänliljoille. Jos saisi jotenkin lomittain istutettua kurjenpolvia päivänliljojen väliin tai taakse ja pysyisivät vaihteeksi pystyssä tukevampien päivänliljojen avulla.

8 kommenttia:

 1. Hops, mikä määrä päivänlilijoja. Ihania jouluruusuja ja nua iirikset! Tuata alimmaasta oon tääläkipäi nähäny, mutta nua muut on aivan tuntemattomia.

  VastaaPoista
 2. Nuo iirikset olivat minullekin uusia tuttavuuksia. Tarkistin vielä nimetkin kun unohtuivat tuohon kirjata. Iris Sibirica 'Peacock Butterfly Black Joker' ®, Iris sib. 'Peacock Butterfly Mad Hat' ®, Iris sib. 'Peacock Butterfly Paprikash. Olivat niin erikoisen sävyisiä että arvelin testata. Tuo oranssiin taittava ei niin nätti mutta kaksi muuta omaan silmään kivan näköisiä. Olivat pakettina tarjouksessa joten tuli tilattua sitten kaikki kolme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny vasta huamasin, että mullon ittelläki tuata Mustaa Jokeria. Se vaan ei oo viälä kukkinu, niin en tunnistanu.

   Poista
  2. Eihän sitä aina muista mitä kaikkea on tullut puutarhaan jemmattua. 😄. Toivottavasti ensi kesänä sinulla kukkii.

   Poista
 3. Oho, sinullepa on tulossa aikamoinen lasti kaikenlaista ihanaa! Ja mitkä jouluruusut <3
  Juuri tuon laukalle lähdön takia en ole edes mennyt nettikauppoja selaamaan :D Puutarhamyymälässä on jotenkin helpompi pysyä ruodussa, kun harvemmin siellä mikään on niin komeasti kukassa kuin verkkokauppojen kuvissa. Toivottavasti kaikki tilaamasi kasvit lähtevät hyvin kasvuun ja kukkivat mahdollisimman pian. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo nettikaupat on vaarallisia kyllä 😆. Jouluruusut oli myös ihania. Sain hillittyä itseni niiden kohdalla ja ostin vain kaksi. Mukavaa aurinkoista (mutta vielä niin kovin talvista) viikkoa.

   Poista
 4. Nettikaupoissa voi juuri tilata jonkin sellaisen kasvin, jota myöhemmin miettii, että mitäköhän suunnittelin. Minulla käy kyllä taimitapahtumien kanssakin siten, että kotona mietin, että mihin ne ostetut oikein mahtuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisikö laittaa tuo väärän värinen harhaostos väsymyksen piikkiin. Noita kun tyypillisesti illalla ennen nukkumaan menoa tulee katseltua viimein ehtiessään lapsen mentyä unille. Määrälle ei ole kyllä muuta selitystä kuin että rehellisesti lähti ihan vaan lapasesta. 😂

   Poista