sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Kevään pilkahdus

 Plussalle on keli mennyt mutta luvattua aurinkoa ei juurikaan. Silti lisää pensaita paljastuu lumipeitteen alta. Aurinkoisemmassa kohtaa sijaitsevat alppiruusut saivat varjostuspeitteet, muiden luotan pärjäävän ilman.


Helsingin yliopisto sijaitsee kaikista ylimpänä kallion päällä joten se saa kaikista rhodoista eniten aurinkoa.

Sen verran on kokoa kasvanut että ostin jo uuden verkon. En jaksanut viritellä tukia joten siinä verkko makoilee pensaan päällä. Josko nyt isompaa lumikuormaa ei enää päälle sataisi.

Puoliksi vielä kinoksessa ollut Mikkeli sai myös peitteen. 

Kevätatsaleassa on lupaavan oloisesti nuppuja.

Muutama kukka luvassa myös Royal Butterfly -alppiruusuun taukovuoden jälkeen. Tämä on istutettu keväällä 2019.

Köynnöshortensia Take a Chance näyttää ainakin tässä vaiheessa ihan elävältä. Silmutkin jo hivenen pulleampia kun auringon lämpöä saanut.

Jänikset eivät ole onneksi vierailleet pensasmustikoiden aitauksen luona. Lumi onneksi suuren osan pensaista peittääkin. En jaksanut polkea lunta aidan ympäriltä vaikka olisi pitänyt.

Revontuliatsalea Tri-Lights pilkottaa hangen keskeltä. Nuppuja on tässäkin vaikka ei nyt mitenkään runsaasti.

Lunta riittää. Talloin polut kasvikierrosta varten. 

Yleiskuvaa lumimäärästä vielä alapihankin suuntaan.

Sitten vielä muutama kuva siemenkyvöjen tilanteesta. 

Hentoja sirkkataimia erottuu jo esikkokylvöksestä. Laskin 22 pientä alkua joten itämisprosentti vaikuttaa erinomaiselta vaikka siemenet olivat viime vuodelta. Noita määriä arvelin multaan tiputtaneeni.

Ainoa punahatun taimi alkaa kasvattaa jo ensimmäistä lehtiparia. Pitää yrittää tämä ainokainen saada selviämään.

Kiinnostaisi jo niin kovasti nähdä erityisesti ne viime vuoden esikkokylvösten taimet. Paljastuvatko ne lumen alta elävinä vai onko ainoa toivo nyt näissä uusissa siemenkasvatuksissa. Ensimmäisenä paljastunevat aurinkoisimmilta paikalta terassin istutusalueelle lykkäämäni taimet. Sitten taimia olisikin yhteensä 20-50 paikkeilla jos viime- ja tämän vuoden taimet lasketaan yhteen. Runsaudenpulassa saisivat sitten varmaan sijoituspaikkoja pensaiden alta. Ja koska kyse on eri väristen sekoituksesta niin kauneimpia tietenkin siirtelisin näkyvämpiin paikkoihin kun ensin kukkansa paljastaisivat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti