lauantai 19. helmikuuta 2022

Toukokuun lempikukat

 Muiden toukokuisia otoksia silmäiltyäni katselin minäkin aiheesta inspiroituneena kuva-arkistoa. Kevään kaipuu on kova mutta paljasta maata ei auta vielä hetkeen tällä suunnalla haaveilla. Edes puiden kevätleikkauksen aika ei vielä ole. Kuvat ovat melkoisen varmasti näkyneet jo aiemminkin mutta tuskin kenelläkään tuoreessa muistissa.

Kevään hankinta atsalea Double Pink kukki pitkään. Tänä vuonna tuskin yhtä runsasta kukintaa odotettavissa.

Blue Eyes valkovuokko on niin sievä sinisilmä röyhelöidensä kanssa. Toivottavasti on levittänyt juurakkoaan ja nousee keväällä runsaslukuisempana.

Tulppaanit ovat valitettavan kertakäyttöisiä. Viime keväänä näitä eikä värimaailma hirveästi tulevana keväänäkään muutu. 

Hyasintti Eros ei jäänyt penkin laidalta huomaamatta. Varmistin ensi kevään kukintaa istuttamalla uusia sipuleita samaa lajia.

Kerrottu valkovuokko Vestal.

Narsisseja on jo melko runsas valikoima. Kavereinaan raikkaan väristä uutta kasvua tehneet keijunkukat Joko tänä vuonna olisi aika jakaa narsisseja etupihan penkistä muuallekin.

Pakolliset kasvatuskuulumiset vielä loppuun.

Punahatut voivat pirteästi.

Ensimmäistä kunnon lehteäkin jo muutamilla.

Kuukausimansikoiden sahanterälaitaiset lehdenalutkin jo näkyvissä.

Talvista on mutta ulkoiluun varsin hieno keli. Ei auta kuin ottaa ilo irti talviulkoilusta. Vähän suurempaakin olisi suunnitteilla syksyllä rakentaa jos kaikki menee toivotusti. Ensi keväänä näillä näkymin on yläpihalla vuosia haaveiltu tuvallinen saunarakennus isoin ikkunoin varustettuna. Puutarhuri haaveilee paitsi tietenkin saunomisesta mutta myöskään valoisasta ja lämpimästä (mutta ei liian) tilasta ei olisi haittaa kevään kasvatuksia ajatellen. Saattaisi jotain päästä talvettamaankin ja ehkä aurinkoisella seinustalla tomaattejakin kokeilla. Siitä lisää jos/kun asiat etenevät rakennusluvan jälkeen.




6 kommenttia:

  1. Kylvökset on jo pitkällä. Toivottavasti kevät tulee aikaisin. Mukava oli katsella viime kevään kukintaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti eivät taimet innostu nyt hirveään kasvuun ennen kevättä. Kasvilampun kirkkaimmassa valossa tuntuvat olevan nopeimpia kasvajia joten tarvittaessa pitänee siirtää valoa hiukan kaemmaksi kasvuintoa hillitsemään.

      Poista
  2. Ihania lempikukkia ja minä olen istuttanut vain Darwinin tulppaaneja koska ne on monivuotisia. Ihanaa kun pystyt jo jakamaan narsisseja minulla ne eivät oikein viihdy joten jakamista saa odottaa. Hyvin sinulla punahatut on kasvussa. Kuukausi mansikat on myös pirteitä, hienoa Aurinkoa vaan tarvitaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Darwineja istutettu tännekin muutama mutta niitä löytyy harmillisen vähän hempeämmissä sävyissä. Aurinko kyllä kelpaisi jo, vähän jo lämmittävässä paisteessa tuntuu aina jo hetken keväältä. Onneksi on kasvilamput paremman valon puutteessa, ilman niitä en edes yrittäisi enää sisäkylvöjä.

      Poista
  3. Ihanat toukokuun kukkijat <3 Tuo atsalea on todella herkullisen näköinen. Minulla atsaleat ovat kukkineet myös istutuksen jälkeisenä vuonna kauniisti, joten jospa sinunkin atsaleasi kukkisivat hyvin tänä keväänä. Ainakaan lumisuojan puute ei vie kukintaa :D Ihana on myös tuo hyasintti.
    Hienosti kasvavat taimet, nyt ne ovat jo tunnistettavia. Aurinkoisia päiviä toivon minäkin taimien iloksi. Leppoisaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon atsalean nuppuja syksyllä yritin tutkia, vaikutti jokunen olevan mutta muutama oksankärki on talvella harmillisesti katkennut. Muutamakin kukka kyllä ilahduttaa silti. Taimet ovat yllättävän hyvin lähteneet kasvuun. Ainakin 2kk saisivat mahtua vaan vielä sisällekin 😬

      Poista