lauantai 23. tammikuuta 2021

Kevättunnelmia

 Keli menikin vähän plussan puolelle ja kun muutenkin päivän pidentymisen jo alkaa huomata niin alkaa jo luulla kevään saapuvan. Vielä tulppaaneja kaupasta niin harhaluulo on valmis 😁. 

Valitsen aina hempeämpiä pastellisävyjä, nyt vaaleanpunaisten ja violettien yhdistelmä. Joulun aikaan tuli ostettua kaksikin kaktusta ja laitoin ne pikaratkaisuna samaan ruukkuun kun amaryllikseltä vapautui paikka istutuksesta.


Google ei nyt pitänyt ihan paikkaansa koska jo toissapäivänä pilkotti ensimmäistä kasvua punahattujen kylvöstä.

Vihertää jo.

Ja eihän se kevät nyt oikeasti vielä tammikuussa tule mutta kiva oli pienen aikaa jo kuvitella 😊. Kompostori ei vielä höyryä mutta ei jäässäkään. Kanisterin vettä olen vaihtanut kuutisen kertaa, pari kertaa päivässä. Toivottavasti plussakelit auttavat lämpenemisessä nyt. Kuivikettakin nostin ja lisäsin. Eiköhän se siitä vielä lähde. 



6 kommenttia:

  1. Siellä on jo kylvöt aloitettu. Minä odottelen vielä kaikessa rauhassa.
    Mukavaa viikonlopun jatkoa.

    VastaaPoista
  2. No niin, siitä se lähtee. Toivottavasti myös kompostori käynnistyy. Kompostointi talvella vaatii tarkkuutta. Meilläkin meinaa välillä jäähtyä liikaa, kun jätettä kertyy talvella hitaampaan tahtiin. Oletko kasannut lunta keoksi kompostorin ympärille? Se auttaa selvästi lämpötilan säilyttämisessä.
    Tiesitkö muuten, että blogisi avaa nykyäään postauksesi tilalle uuden sivun kun painaa 'lähetä kommentti' -nappulaa? Ennen kommentin jättäminen toimi normaalisti, eli kommentin sai kirjoittaa tyhjään kenttään postauksen alapuolelle. Aika hankala, kun postauksen tekstiä ei voikaan katsoa samalla kun kirjoittaa kommenttia.
    Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Saatanpa olla noiden kylvöjen kanssa vielä vähän pulassa. Onneksi määrällisesti noita ei ole vielä paljon ja tuskin valtavaksi nopeasti kasvavatkaan. Oletuksena oli tosin vasta parin viikon päästä joutua pohtimaan kasvivaloja.

    Kommentointi muuttui kieltämättä erilaiseksi, enpä tuota aspektia pohtinutkaan. Ainoa tapa päästä itse kommentoimaan kirjautuneena kellekään takaisin oli muuttaa säädöt näin. Eipä tuo kai itselle niin iso vaiva ole aina sumplia asetuksia väliaikaisesti näin ja muuten pitää se normaali. Pitääpä laitella takaisin entisiin, kiitos palautteesta 😊. Jos jollakulla on antaa vielä toimivampi ratkaisu niin olen kuulolla.

    VastaaPoista
  4. Sieltä pilkistelee jo kummasti 🤗
    Minä suunnittelin tässä aloittaa perennojen kylvökset ensi viikonloppuna kuukirjan mukaan olisi hyvät päivät.

    VastaaPoista
  5. Sentään joku muukin aloittaa ajoissa, perinteisesti vielä chili/paprika-aikaa tämä tammikuu. 😁. Blogissasiko esiteltyjä lajeja meinasit kylvää?

    VastaaPoista
  6. Kevättäkohti mennään ja valo lisääntyy! Olet aloittanut kylvöt ajoissa se innostaa minua myös kylvöpuuhiin. Hyvää kevään jatkoa!

    VastaaPoista