maanantai 25. tammikuuta 2021

Kompostorissa höyryää

Pari plussakelin päivää ja kompostorin elvytystoimet ovat auttaneet. Kompostorista nousi viimein lämmin höyry kantta raottaessa.  Eilen poistin jo vesikanisterin koska se oli pysynyt jo puoli päivää lämpimänä ja alkoi kohta olla lämmönhukka. Lämpömittarikin värähti ylöspäin. Sen arvio on valitettavasti vain suuntaa antava koska kompostin sisälle kuuluva anturi on mennyt poikki. Lumella vuoraaminen on ainoa konsti jota ei oikein pääse toteuttamaan koska kompostori on melkein varaston seinässä kiinni ja sen vierestäkin on välillä päästävä kulkemaan. Onneksi on pärjätty ilmankin. Että lisälämpö, tyhjennys, pissi ja sekoitus on toimivaksi todettu yhdistelmä taas.

Punahatuista on noussut viisi sirkkataimea toistaiseksi mullan pintaan. Pitääpä seurata tarkalla silmällä että tunnistaisin mahdollisesti kukkapenkkiinkin ilmestyvät taimenalut kesällä.

Virkeitä alkuja. 

Pikkutaimet vaativat pian lisävaloa. Ehkä alkuun virittelen kodinhoitohuoneeseen tai työhuoneeseen kunnes alkavat vaatia lisätilaa. Noita on sen verran kiva kurkkia parikin kertaa päivässä ettei viitsisi heti siirtää sisätiloista autotallin lämpimään varastotilaan siirtää ulkokuistin kautta kuljettavaksi. Keittiönpöytää ei meillä kuitenkaan taimipöydäksi valjasteta. Mies voi kohta pelätä taas poliisien koputtelevan ovelle mielestään epäilyttävien punasävyisten valojen loistaessa ikkunasta vaikka ihan lailliset on kasvattamot 😉.

Märkää on mutta lunta sen verran ettei keskiviikkoon mennessä ehdi sulaa kun pakkasta taas luvassa. Saa puutarha pitää suojapeitteensä. Ensi viikolla onkin jo helmikuu! Leppoisaa alkanutta viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti