sunnuntai 22. elokuuta 2021

Kallion kuorintaa

 Keli kylmeni ja iski syyslaiskotus. Tänä viikonloppuna iski pientä innostusta taas ja tuli keksittyä yksi projektikin. Hunajamarjat eivät ole tänä kesänä näyttäneet järin hyvävoimaisilta. Arvelin takana olevalta jyrkästi laskevalta kalliolta kasvavan männyn juuria penkin puolelle.  Ongelma on kuitenkin suhteellisen helppo ratkaista kun jaksaa kuoria kalliota paljaaksi. Eikun toimeen siis. Kuntalle oli myös sijoituskohde mielessä rannan kalliosyvennyksissä putken peitoksi.

Kaksi hunajamarjapensasta kasvaa siis varaston takana vierellään jyrkästi nouseva kallio. Siinä on kasvanut varvikkoa.


Hikinen urakka taas. Mutta löytyihän niitä männyn juuriakin. Tämä isoin oli jo ranteenpaksuinen.


Kunnon läjä juuria nousi. Ei mikään turha homma siis.

Nyt pensaiden taustalla näkyy paljastettu kallio. Vesisade toivottavasti hoitaa puhdistuksen ja talvi lopullisesti.

Kuntan kuskasin rantaan hyödynnettäväksi. 

Ikävännäköinen putki näkyi aiemmasta peittoyrityksestä huolimatta.

Sammaleet ja varvikot eivät selvinneet aiemmista kaivuista.

Ainakin hetken alue näyttää vehreämmältä.

Eikä näy putkea. Nyt syksyn tullen oli paras hetki yrittää varvikon siirtoa. Sateita on luvassa reilustikin.

Syyskukkijoita on tullut haalittue sen verran reippaasti että kukkapenkit eivät vielä ole todellakaan jääneet syyslevolle.  Päivänliljat ovat aukoneet viimeisiä nuppujaan. Syysleimut, punahatut, kärhöt ja maksaruhot kukkivat hortensioiden kaverina. Viikon kukkakuvia, olkaa hyvät.


Hortensia Early Sensation

Mesimarja

Keijunkukka Berry Smoothie on virkistynyt viilentyneestä kelistä ja sateista. On kasvattanut kovasti uutta lehteä ja alkaa taas näyttää sen väriseltä miltä kuuluukin. Runsaasti kukkii tämä penkin kulmaus syyskukkijoiden ansiosta.

Päivänlilja Canadian Border Patrol

Päivänlilja Minstrel Boy

Entrapment

Päivänlilja Little Anna Rosa

Tarhaviinikärhö Avant Garde


Syysmaksaruohot

Punahattu Delicious Candy

Syysleimu Early Red taustallaan punahattu Red Pearl

Kiinanhortensia Bougie

Etupihan penkistä paljastuikin tällainen punahattu. Double Decker lienee hän, ostettu kylläkin jo kolmisen vuotta sitten joten hyvin on piileskellyt nyt ensi kertaa kukkiessaan.

Syyshortensia Early Harry vaan punertuu

Kerrotut esikoiden siementaimet pääsivät tänään kaikki loputkin maahan. Nämä tulivat nyt jaetuksi kolmeen kohteeseen: sadevesikaivon penkkiin, metsänrajan penkkiin ja metsän pensasalueelle. Kuvat muistutukseksi loppuun jos muistaisin jättää ensi keväänä rauhaan kun kovin ovat pieniä.


4 kommenttia:

 1. Teillä on kauniit kalliot. Ja hieno määrä on sinullakin loppukesän kukkijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalliota riittää ja mukava sitäkin on katsella kun viherrystäkin mahtuu. Toivon punahatuillekin nyt talvenkestoa, antavat niin mukavasti syyskesään väriä.

   Poista
 2. No on sinulla ainakin syyskukkijoita! Upeat kalliot sait kaivettua esille. Toivottavasti varvikot juurtuvat hyvin uudelle paikalleen. Ainakin kosteutta on nyt riittävästi. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kallio löytyikin. Ja yllättävän mukavasti tilaa nyt päästä pensaiden taaksekin toiveikkaana jos satoakin alkaisi tulla kerättäväksi. On sateella hyväkin puoli. Syksyllä muutenkin laiskottaa niin eivät pääse istutukset kuolemaan kuivuuteen mikä varmaan tässä pihassa kävisi kun laiskuus ulottuu myös kasteluun.

   Poista