sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Kevään joudutusta

 Hankea riittää ja vielä lumitöihinkin eilen jouduttiin. Vitivalkea hanki ei meinaa vajentua lämpimästä auringosta ja reilusti plussalle menneistä päiväasteista huolimatta. Viikonlopulle luvattu vieläpä erityisen lämmintä ja aurinkoa joten oli siis vuosittaisen tuhkan levityksen aika.

Etupihan hanki on järkyttävän paksu. Obeliskikin on puoliksi hangen alla. Kolauslumiakin tuohon oli pakko työntää kun meinasi tila loppua kesken. Onneksi aurinko tähän paistelee melko ison osaa päivästä.

Naapurin rajapenkkiin aurinko paistaa myös melko hyvin joten tuhka jouduttanee sulamista.

Metsänrajan penkki rinteineen sai myös annoksensa. Tähän huonommin aurinko kylläkään paistaa keväällä mutta happamalle maalle tuhka ei silti tee yhtään pahaa.

Terassin penkki sulanee ensimmäisten joukossa. 

Nuotiopaikan aidanteen seutu taitaa olla ensimmäinen sula multa-alue tämän hetkisestä lumimäärästä arvellen. Eilen pieni kaistale reunasta oli jo paljastunutkin.

Takapihalle syntyikin melkoinen työmaa kun katon lumet tulivat lumiesteen yli. Onneksi lumieste kesti ja etenkään kukaan ei ollut alla. Hiukan säikäytti kun seisoin selin kymmenen metrin päässä lumien pudotessa. 

Ihan entistä kolan levyistä reittiä ei jaksanut metrisen hangen läpi enää raivata. Kevät saa hoitaa loput.

Mutta onhan tämä talvisempikin näkymä kaunis.

Tänään pitäisi lämpötilan nousta 10 asteen paremmalle puolelle. Ainakin yläpihalla pitäisi uusia lumesta paljastuneita alueita alkaa näkyä.


6 kommenttia:

  1. Kevät tekee tuloaan <3 Minäkin olen levitellyt tuhkaa, että aurinko sulattaisi lunta sukkelammin. Yöpakkasen jälkeen piha on liukas, joten pitää alkaa pihan hiekoitushommiin heti aamusta.

    VastaaPoista
  2. Nyt on samanlaisia näkymiä jokaisen pihassa. Ja samanlaisia lumeen kyllästymisen tunnelmiakin. Ei vain jaksa enää ihastella talvisia maisemia, kun kevät jo koputtelee mielessä.
    Nautitaan ja iloitaan näistä aurinkoisista päivistä. Ja tankataan auringonsäteistä energiaa jaksaaksemme eteenpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinko tekee kyllä ihmeitä jaksamiselle ja ulkoiluinnolle.

      Poista
  3. Johan on ollut urakka teillä kulkuväylän tekemisessä! Oli varmaan aika painavaa tuo plussakelillä pehmentynyt lumi? Tuhkan levitys on onneksi kevyempää hommaa ja sitä ehkä tekeekin mieluummin, kun tulee myös kalkitus samalla kun vauhdittaa sulamista. Pikkuisen nämä valkoiset maisemat alkavat jo kyllästyttää, mutta toisaalta ihanan aurinkoiset ja lämpimät päivät ovat piristäneet. Tuleepahan joka ikinen paljastuva seinänvierus ja kiven nurkka rekisteröityä, kun sulaminen tapahtuu näin hitaasti :D Pian pääsee etsimään ensimmäistä sulaa kukkapenkin reunaa ja hetki siitä jo piippoja. Sitten alkaakin tapahtua rytinällä kun joka puolelta paljastuu uusia kevään merkkejä. Kaikki kiva edessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuota lunta tosiaan jaksanut ihan kukkuraisia lapiollisia viskoa. Onneksi ensimmäisten piippojen hetki alkaa olla ehkä jo lähipäivinä niin tätä talven virumista jaksaa.

      Poista