lauantai 2. huhtikuuta 2022

Ei näy kevättä

 Tuskaisaa on kevään odottajalle katsoa sääennusteita jota eivät edes +5 astetta jaksa luvata. Luntakin joutui kolaamaan alkuviikosta kun iloinen lumipyry muisti 10cm:lla uutta lumikerrosta. Pari viime kevättä menikin niin mukavasti lumikelloja maaliskuulla katsellessa. Onneksi sentään siemenkasvatukset kasvavat ja voivat hyvin (paitsi päivänliljoista ei näy viherrystäkään).

Olisi tuossa etupihan kukkapenkissä hiukan vielä sulamisen varaa.


Tuhkatkin ovat vielä uuden lumen alla piilossa.
Viime vuonna 3.4. näytti tältä.

Lumikellorintamalla on vielä hiljaista.

Tuolla ne lumikellot hangen alla tänään edelleen piilottelevat.

18.3.2020 oli aikainen vuosi.

29.3. viime vuonnakin jo näin jään keskeltä ponnistettiin.

Krookuksiakin näki 31.3.21.

Pihassa yleisnäkymä on hyvinkin talvinen

Yläpihalle kiivetään hankien keskellä.

Talon itäpääty taitaa olla sulanein alue pihasta.

Rajapenkistä hiukan maksaruohot ja sammalleimut pilkottavat hangesta vapaana tummana länttinä.

1.4.21 tilanne oli melko paljon keväisempi.

Silloin yläpiha alkoi olla lähes jo sulanut.

Jotain elävääkin raportoitavaa kiitos kasvatusten. Kylvöstä tänään 8 viikkoa ja kuusi päivää.

Rotevin punahattu  herättää pieniä toiveita jopa kukkaan ehtimisestä ennen syksyä.

Kokoeroja on punahatuilla. Koulimattomiakaan kuukausimansikoita en ole raaskinut heittää pois.

Koulitut kuukausimansikat ovat kasvaneet hiukan eri tahtiin. Osahan oli koulintavaiheessa toisia hiukan kasvussa edellä ja luulen kasvivalonkin kohdistuvan keskimmäisille tehokkaammin.

Näistä isommaista ainakin voi syntyä kesäksi jo kelvot puskat.

Kärsivällisyyttä kysyy nyt puutarhurille lunta katsella. Toisaalta näillä yöpakkasilla olisi ikävä pelätä paljastuneiden kasvienkaan puolesta joten hyviäkin puolia voi yrittää tilanteesta keksiä. Hyvä että lapioprojektejakaan ei nyt ollut kevääseen tulossa. Viime vuonna tähän aikaan työstettiin jo ahkerasti nuotiopaikan pohjia ja toissavuonna kaivoin rannan aidanteelle multatilaa. 

Rantasaunarakennuksen rakennuslupa on käsittelyssä ja siinä olisikin tälle vuodelle (ja varmaan kaikille vuosille) toistaiseksi suurinta projektia tulossa. Puutarha-aiheen rinnalle taitaa ängetä blogiin sitten rakentamisestakin juttua. Rakentaminen alkaisi varsinaisesti vasta syyskuussa mutta pohjatöiden tekoa ja puunkaatoa olisi luvassa jo kesän aikana. Aika mahtavaa olisi saada vuosien haave viimein toteutettua.

Tuohon punaisella piirretylle alalle olisi saunarakennus suunnilleen tulossa. Hommahan on enää rakennusluvan läpimenosta kiinni koska hirsitoimitus on tilattu ja tekijät sovittu. 





6 kommenttia:

  1. Ilman muuta on mukava seurata myös erilaisia rakennus- ja remonttipuuhia. Hyvin sopivat puutarha-aiheiden pariin.
    Sinulla on komeat taimet. Punahatut eritoten ansaitsevat kehuja.
    Ihan yhtä lumista ja jäistä on meilläkin. Kovin erilaista pariin edelliseen kevääseen verrattuna. Onneksi tämä odotuksen pitkäpiimäisyys unohtuu, kunhan se oikea kevät vihdoin alkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iloisesti taimet yllättäneet. Pelkkää vettä tähän asti saaneet pari kertaa viikossa ja aamuisin napsautan kasvivalon päälle. Sääennusteet eivät niinkään ilolla yllätä 😬. Sitäkin suuremmalla ilolla paljastuvia piippoja sitten tiiraillaan kun aika on.

      Poista
  2. No on tosiaan komeat taimet sinulla! Noiden kasvua seuratessa unohtuu ainakin hetkeksi talviset maisemat ja hidas kevään eteneminen. Ei passaa hirveästi vertailla lumitilannetta aiempiin vuosiin, ainakaan siellä etelässä. Täällä ero ei ole vielä ihan mahdottoman suuri kun ensimmäiset kevätkukatkaan eivät ole koskaan kukkineet ennen huhtikuun puoliväliä. Eivät nämä valkoiset hanget silti tunnu kovin kivoilta.
    Toivottavasti rantasaunan rakennuslupa menee läpi niin pääsette aloittelemaan urakkaa. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä melkoisen idässä minunkin puutarha sijaitsee. Ensimmäisten joukossa ei ole koskaan tarvinnut kevään etenemistä seurata. Rakennusluvalla ei pitäisi onneksi olla hätää kun kaavamääräyksiin rantasaunakin valmiiksi sisältynyt eikä kaupungin rakennustarkastajakaan mitään esteitä nähnyt. Huokaistaan silti helpotuksesta kun päätös tulee.

      Poista
  3. Hienot taimet.
    Nyt kevät ottaa säätietojen mukaan kovasti takapakkia, mutta parempi takatalvi nyt kuin myöhemmin keväällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 15 asteen pakkanen kyllä olisi huomattavasti karmivampaa penkkien ollessa jo paljaana ja kasvien maasta nousseena. Että tosiaan huonomminkin voisivat asiat olla.

      Poista