sunnuntai 26. kesäkuuta 2022

Juhannushelle

 Sieltä se helle tuli. Ehkä ihan 30 asteen lämpöjä en tarvitsisi mutta pitää nauttia kesäisistä keleistä kun niitä on tarjolla. Toivottavasti lomallekin vielä kelejä riittää. Juhannukselta aloittajilla sattui tänä vuonna kelit kohdilleen. Kasteluahan tämä tulee tietämään ellei ukkoskuuroa nyt satu kohdalle. Hortensiat ovat siirtämättä, ei helteillä välttämättä paras hetki siihen puuhaan mutta taitaa olla pakko. Ei auta sitten kuin kastella ahkerasti. Alppiruusujen kukinta meni kuumalla kelillä turhan vauhdilla ohi. Niiden tilalle tulivat tarha-alppikärhö, syreenit ja ensimmäinen itoh-pionikin avasi nuppunsa kuin salassa. En odottanut vielä ollenkaan näkeväni kukkia kävellessäni naapuri rajapenkin vierestä. Sivusilmällä huomasinkin vaaleanpunaista ja piti palata takaisinpäin.

Itoh-pioni Cora Louise

Tänä vuonna jo useampikin nuppu.

Tarha-alppikärhö Pink Swing on kyllä sievä roskakatoksen koristus.

Kerrotut kukat näkee parhaiten alaviistosta kurkkimalla.

Etupihalla puumainen unkarinsyreeni Oden.

Ja lähempää

Toinen korkeampi puumainen puistosyreeni Ainola on edelleen omaan silmään rujo muodoltaan. Tähän olen alkanut jo harkita pikkuhiljaa korvaajaa. Ruusuorapihlaja houkuttelisi kovasti pihaan saada ja tuossa voisi olla sille paikka. Joku muu syreenikin ehkä puumaisena edelleen kävisi kunhan kasvutapa ei näin pysty ja kerrotut kukatkin voisi olla. Juurella kasvavat kärhöt saattavat kyllä puunvaihto-operaatiosta kärsiä. Tänä vuonna en aio kuitenkaan puuhaan ryhtyä, kasvibudjetti kohdistuu saunarakennukseen.

Ainola vielä lähempää

Kiinanlaikkuköynnös alkaa saada pinkki sävyä lehtiensä kärkiin. Ihastuin alunperin kiinanlaikkuköynnökseen äitini hautajaisissa missä kasvoi valtava kiinanlaikkuköynnös seinämänä. Päätin sellaisen hankkia omaan pihaankin kun ensin sopiva paikka tarjoutui terassiprojektin myötä.

Kukkiakin on. Nämä kuvattu ”poikaköynnöksestä” joista ei syötävää synny. Vieressä toistaiseksi laikuttomana säilynyt Annikki on myös kukkia tehnyt joten minikiivejä lienee tänäkin vuonna luvassa. 

Verikurjenpolvi Elkestä etupihan penkissä toinen säilyi ja kukkii nyt.

Kovaa karsintaa osakseen saanut kerrottu idänkurjenpolvi on myös kukassa. Toistaiseksi näyttää säilyneen kurissa päivänliljojen taustalle siirrettynä.

Laukat sattuivat nousemaan vierestä samassa sävyssä.

Akileija Nora Barlow kukkii. Kukinnat ovat korkeiden kukkavarsiensa päässä heiluessaan vähän turhan irrallisen näköiset mutta muuten nätit.

Valkoinen pallolaukka vie kuitenkin selkeän voiton korkeuskisassa

Aurinkoista juhannusta! Saa nähdä kykeneekö helteessä mihinkään järkevään hommaan vaikka kaikenlaista puuhaa pihalla olisikin tehtävälistalla.


4 kommenttia:

  1. Näillä helteillä taitaa olla fiksuinta keskittyä ihailemaan kaunista kukintaa, jota sinulla onkin paljon. Mukavaa juhannussunntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kyllä pystynyt tänään tuossa helteessä kuin hädin tuskin rikkaruohot nyppimään lavatarhasta. 😅

      Poista
  2. Suomen kesässä on nautittava vaikka väkisin helteistä silloin kun niitä on tarjolla. Kyllä sitä lämpöä ehtii pitkän syksyn ja talven aikana kaivata vielä moneen kertaan. Ihanat 'Cora Louise' ja kumppanit. Mukavaa helleviikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei auta todella valittaa helteestä. Nautinnollista hikoilua ;)

      Poista