torstai 30. kesäkuuta 2022

Pionit

 Helle antoi pionien kukinnalle vauhtia. Pelkäänpä että kukinnan ilo menee helteessä myös äkkiä ohi. 


Itoh Hillary aukaisi ensimmäistä kertaa kukkansa etupihalla

Itoh Pastel Splendor aukesi tänään kunnolla.

 Eilen lähes auki melkein kauneimmilaan.

Ja toissapäivänä nuppuisenakin sievä

Perinteisemmät kiinanpionit Festiva Maxima

Etupihan penkissä on nyt runsas kukinta. 

G F Hemerick

Bowl of Beauty

Rajapenkistä sikermä Itoh-pionin kukkia, tämä saattaa sittenkin olla Ballarena de Saval eikä Cora Louise jonka kenties olenkin istuttanut . Kovin ovat saman näköisiä lajit keskenään mutta saman kasvuston kukissa onkin enemmän variaatiota. Ei sinänsä ihme jos googlenkaan kanssa ei meinaa nimeäminen onnistaa. Helteessä nämä kuihtuivat harmillisesti jo kahdessa päivässä auettuaan.





Vielä yksi kuva yläpihalta jossa kallio on viimein saatu paloiksi. Siitä en ota pätkääkään kunniaa vaan annetaan se appiukolle ja miehelle.

Tässä on vain osa lohkareista.

Helteisää viikon jatkoa. Vesisadetta alkaisin jo tänne toivoa, eilen piti aloittaa jo kasteluhommat mutta etupihalle asti en vielä jaksanut letkuja vedellä. Kaiketi sekin on vielä tehtävä kun sadekuuron mahdollisuus häämöttää vasta sunnuntailla.



2 kommenttia:

  1. Ihania ovat. Nuo Itoh-hybridit kiinnostaisivat mutta ovat yleensä niin hinnakkaita, etten raski hankkia :D Helle nopeuttaa harmillisesti pionien ja monen muun kasvin kukintaa mutta ehkä mieluummin otan helteen kuin kaatosateita pionien kukinta-aikaan. Meillä osa pioneista on vielä nupulla, joten saisi olla vielä hetken aikaa poutasäätä tai sitten sataa jo ensi yönä, niin eivät ehtisi kukat aueta. Mukavaa heinäkuuta!

    VastaaPoista
  2. Itohit ovat harmillisen hinnakkaita. Muutaman olen kuitenkin raaskinut hankkia ja toivon erittäin pitkää ikää niille. Toivottavasti sade ei yllätä pionejasi parhaassa kukassa.

    VastaaPoista