torstai 30. toukokuuta 2024

Rhodot ja esikot

Ei tullut vettä tälle suunnalle ennusteista huolimatta vieläkään. Tulppaanit kukkivat helteellä turhan nopeasti eivätkä oikein päivän kuumuudessa päässeet terälehdet levällään parastaan näyttämään. Onneksi alkaa olla taas uutta katseltavaa kun rhodot aloittelevat. Pihakierroksella havaitsin Royal Rosy alppiruusun avanneen kukkansa ja violettiin vivahtava sävy yllätti myös kevätatasea Fraserin suunnalla. Patjarikko täydentää kukinnoillaan esikoita.


Ihana alppiruusu Royal Rosy kukkii ensimmäistä kertaa ihan kunnolla.

Kevätatsalea Fraseri taitaa olla nykyiseen paikkaansa ihan tyytyväinen.

Patjarikot ovat levinneet aika mukavasti alppiruusu Mikkelin luokse kyhätyssä kivipenkissä. Jouluruusukin on yhtä aikaa kukassa. Tästä kohtaa tulikin vahingossa tällainen kevätpenkki kun kaikki istutetut kasvit kukkivat viimeistään alkukesään mennessä.

Tulihan sitä pinkimpää sävyäkin pikkuhiljaa näihin Pink Delight valkovuokkoihin.

Mutta eihän näitä esikoita nyt malta olla jo vähän esittelemättä. Muutama nuppu on vielä näkemättä joten lisää on vielä kuvia luvassa. Onpa ollut jännittävää seurata millaisia kukkia näistä pikkuruisista siementaimista lähteneistä hoidokeista syntyy. Kannattanut odotella kolme vuotta nämä nähdäkseen.


Tänään avautunut taisi päästä kolmen kärkeen.

Tämäkin jo viime vuonna kukkinut on kaunis

Violetimpi kunnolla kerrottu kaunotar löytyy myös.


Toivottavasti nämä esikot selviävät tulevistakin vuosista ja saisin jo ensi vuonna noita jaettua varakappaleiksi muuallekin kasvamaan. Voisin omankin pihan ulkopuolelle innostua näistä vielä antamaan jos joku oikein kauniisti pyytää ja jakotaimi näyttäisi riskeittä irtoavan. Melkoinen itku aidosti tulisi jos joku kevät näitä ei enää näkyisikään. Jos pitää nimetä oma paras puutarhaonnistuminen niin nimeäisin kyllä näiden kasvatuksen sellaiseksi.

Toivotaan sopivasti sadetta kunkin puutarhaan. Perjantaita ja viikonloppua kohti :) 


10 kommenttia:

 1. Oi, miten ihania pihaesikoita ja muita! Kerrotut ovat aivan mahtavia. Uskomatonta, että olet onnistunut ne kasvattamaan <3
  Todella kauniin näköistä muutenkin. Harmi vain, että kukinnat kestävät niin vähän aikaa näillä lämmöillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa kaikki esitellyt esikot ovat samaa siemenkasvatusten tuotosta primula auriculan sukua. Osa ei ole kasvanut kerrottuna, pieni toivo voi olla sellaiseksi vielä kasvaessa joidenkin muuttua. Mutta ihania ovat ja kauneimpia olisi kiva päästä levittämään.

   Poista
 2. Ihanat <3 Kerrottuja ei ensivilkaisulla edes uskoisi esikoiksi, niissä on joku eksoottinen vivahde. Ja miten herkullisia värejäkin niissä on! Aurinkoista kuunvaihdetta! Toivotaan, että sadetta tulisi sopivasti itse kunkin tarpeisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan itseäkin melkein ihmetyttää voiko tuollaisia pihalla muka kasvattaa. Mutta niin vaan tuntuvat pärjänneen jo kolmen talven yli vaikka siemeniä kylväessä mietitytti voiko tuollaisten kanssa onnistua. Monta kertaa päivässä noita pitää kiertää ihastelemassa.

   Poista
 3. Minulla on paljon esikoita mutta näin ihania kerrottuja ei löydy . Minä voisin pyytää kauniisti niistä kaikista mikä vain joutaa . Mistä olet nämä siemenet ostanut?
  Atsaleaa minulla on kaksi sinulla on kaunis ja hyvinvoipa .😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin jakotaimia näistä alkavan ensi vuonna joutaa. Keltaisista vaikka nopeamminkin kun eivät niin omia suosikkeja. :) Siemenet tilasin tosiaan täältä jos nyt toimivaa linkkiä tähän saan laitettua: https://www.barnhaven.com/auricula-seeds/barnhaven-double-auriculas-reds-pinks-purples/

   Poista
 4. Voin lähettää jotain tilalle niinsanotusti vaihtareina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vaihtaritkaan ei välttämättömiä mutta jos jotain kivaa sattuu puutarhastasi joutamaan niin toki voin ottaa vastaan. Jos haluat odottaa laajempaa valikoimaa niin voidaan palata aiheeseen ensi vuonna, muutaman punasävyisen runsaammin ruusukkeita tehneistä voin uskaltaa irrottaa tänäkin vuonna, omaan silmään kauneimpiin en vielä uskalla koskea. Hienoa jos saisi näille uusia koteja. Jos haluat taimilähetyksen jo tälle vuodelle saada niin voidaan palata aiheeseen sähköpostitse kukkiakallionsuojassa@gmail.com. Ja sori hidas vastausaikani.

   Poista