sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Kesäkuun päivitystä

 Miten voi olla jo kesäkuun puoliväli enkä ole sanaakaan blogiin ehtinyt koko kuukauden aikana päivittää. Puutarhassa alkaa näyttää jo ihanan rehevältä. Joudun surukseni toteamaan että etupihan ihana koristekirsikka Accolade on kyllä nyt kuollut vaikka se yritti viimeisinä tekoinaan yhden verson varttamiskohdan yläpuolelle kehittää. Nyt sekin verso nuukahti joten se siitä puusta sitten. Koska en ole  ihan vielä valmis tuon puuhaaveen suhteen luovuttamaan laitoin uuden puun (vai enemmänkin puun alun 60-80cm luvatussa mitassa)Viherlandiasta tilaukseen kahden hortensian kanssa. Mutta positiivisena yllätyksenä hortensia Summer Love näyttää sittenkin olevan hengissä. Nostin juurakon kylläkin kerran jo mullasta todetakseni mullan alla olevassa osassa olevan vielä viherrystä. Nyt siitä kohdasta nousee muutama verso joten katsotaan nyt mitä tuosta pensaasta tulee. Silmunsa palelluttanut magnolia on lähtenyt onneksi myös oikein eläväisen oloisena kasvuun joten sen tarina tässä puutarhassa jatkuu.

Kiritetään nyt sitten alkukuussa kukkineet näytille. Seuraavaan sitten toivottavasti vähän paremmin aikataulussa tämän hetken kukkivia.

Atsalea Tarleena isossa kalliopenkissä.

Revontuliatsalea Tri-Lights viihtyy nykyisessä sijainnissaan metsänrajapenkissä selvästi paremmin.

Uutta vuosikasvua on jälleen tulossa hyvin alppiruusu Helsingin Yliopistolle, kukkia ihan hyvä määrä myös vaikka runsaampiakin on ollut.

Jouluruusu alkaa jo olla parhaan kukintansa nähnyt mutta ihan kiva vähän jo vihreämmässäkin sävyssä.

Myöhäisemmät kesäkuun narsissit kukkivat ison kalliopenkin rodo-osastolla.

Muutama kaunis vaaleanpunainen kukka koristeomenapuu Ruby Tearsissa. Kunhan tuosta saan vielä sen riippapuun näköisen kasvatettua niin tulee varmasti kaunis näky. Nyt pystyynnostettuna piiskana ilman kunnollisia oksia joutuu vielä vähän käyttämään mielikuvitusta sen sateenvarjomaisen latvuksen nähdäkseen.

Syreeni Moskovan Kaunotar on odotuttanut kukkiaan. Istutin taimen elokuussa 2020 ja viimein tänä vuonna ensimmäiset kukat aukesivat. Toivottavasti tulevina vuosina vielä runsaammin kuin nämä kolme kukkaterttua.

Päivän puutarhatehtävänä mielessä viimein kylvää lavoihin edes jotain muutakin kasvavaa kuin rikkakasveja. Siemenet nyt ostettu joten uskaltaisin toivoa tämän suunnitelman toteutuvan. Pitää muistaa tällä kertaa säilöä siemenet jo suoraan sisätiloihin. Varastossa pakkasen armoilla olleita en uskalla tähän kylvöaikatauluun enää kokeilla koska itämättömien tilalle uusintakylvöihin alkaa aika olla jo tiukalla ehtiä satoa tuottaa. 6 kommenttia:

 1. Ikävää, että Accolade kuoli, mutta onneksi henkiijäämisiäkin on! Toivottavasti ei tule toista näin koettelevaa talvea. Ihanat etenkin nuo atsaleat! Alppiruusu järvimaisemassa on ihan huikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut paras aika tällaiselle talvelle juuri kun on istuttanut ison määrän puita ja pensaita. Muutama viime vuoden uusi kärhö vielä on kysymysmerkki aikovatko maan alta nousta, niiden kanssa ei auta olla kuin kärsivällinen tässä vaiheessa kesää.

   Poista
 2. Upeita kasveja sinulla, vaikka jotain menetitkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi valtaosa on kuitenkin selvinnyt. Vyöhykkeiden rajoja testatessa pitää vähän varautuakin joitain menetyksiä tulevan. Onneksi on noita helpompiakin ihanuuksia joiden puolesta ei kovin paljoa joudu jännittämään.

   Poista
 3. Minunkin Accoladeni taisi menehtyä. Siihen tuli kyllä lehtiä, mutta nyt nekin ovat kuivuneet. 🥲🥲

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurja, kuulostaa että samanlainen tarina sinun Accoladella itsellä paitsi alkuperäiset lehtisilmut eivät kehittyneet. Uusi tuli rungon kyljestä mutta sitten sekin alku kuihtui. Ei ollut ystävällinen talvi nyt puille ollenkaan

   Poista