sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Pelargoniakuulumisia

Pelargoniat ovat viettäneet kasvilamppujen alla nyt viikon ja vihreys on lisääntynyt jo hienosti. Luulen että ensi viikonloppuna otan jo pistokkaita ja samalla saavat reilut leikkaukset. Nuo hontelot talven aikana kasvaneet pitkät varret etenkin katkottava. Olen varovasti kertaalleen antanut vettä jo välissä. Ilmeisesti oltava kuitenkin kasteluinnon kanssa varovainen ettei onnistu mädättämään tässä vaiheessa enää juuria. Osa ruukuista on kieltämättä vähän pieniä ja kastelutila vähissä joten liikakastelun riski kummasti vähenee ;)

Lähtötilanne ruukuttaessa viikko sitten.


Ja tilanne tänään. Uutta lehteä syntyy.

Mårbackat työntävät uutta kasvua alemmas varsiin jo ilman leikkaustakin. Näistä erityisesti haluan kuitenkin pistokkaat joten leikkausta tiedossa. Kesäksi jos saisi parvekelaatikoihin etupihan kuistin kaiteelle näitä kolme kappaletta molempiin laatikoihin ja kaveriksi jotain valkoista ehkä lumihiutaletta roikkuvampana.

Yksi nuppukin nimettömässä pelargoniassa. Kukkikoon jos ehtii ennen leikkausta. Nämä oikeasti vaativat leikkausta mutta taidan yrittää ottaa pari pistokasta näistäkin joten odottakoot myös ensi viikkoon.

Keijunkukkien siemenkylvöstä ei vielä kerrottavaa, ei pienintäkään viherrystä nähtävillä. Ei vaikka kuinka tirkistelen parikin kertaa päivässä. :) Olisikohan itänyt kahden viikon kohdalla viime vuonna joten toivottavasti ensi viikolla jotain jo tapahtuisi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti