sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Pelargonin vesipistokkaat

Ruusunnuppupelargonien toisen yrityksen pistokkaat ovat olleet vedessä jo tovin. Näytti ajankohtaiselta alkaa siirtää juurtuneita multaan kun vielä juurineen mahtuvat.

Lupaava määrä juuria kiemurteli jo lasissa.

4/7 pistokkaasta oli lähemmässä tarkastelussa kehittänyt juuret ja pääsivät multaan kennoihin muiden kaveriksi. Koronaeristäytymisen vuoksi kaupassa käynti on jäänyt vähälle eikä isompiin ruukkuihin ollut tällä erää multaa riittävästi. Täyttäköön ensin nyt nuo kennot juurillaan ja siirrän viimeistään toukokuulla astetta isompiin ruukkuihin kasvamaan.

Loput kolme näyttivät edelleen virkeiltä joten vedenvaihdon jälkeen pääsivät vielä jatkamaan yrittämistä. Toistaiseksi tuntuma että vedessä juurruttaminen onnistuisi paremmin kuin mullassa. Otanta kyllä on sen verran pieni että voi olla täyttä tuuria ja sattumaakin.

Rannan puolella istutusallas on täytetty. 12 säkillistä multaa siihen meni. Saa nähdä tiivistyykö multa meneillään olevasta kaatosateesta vielä. Ilman kumisaappaita matalavartisissa lenkkareissa en lähtenyt multaa vielä tallomaan tiiviimmäksi. Kasvihankinnat vielä hetken joutuvat odottamaan taimistojen aukeamista. Josko kasvien kanssa näyttäisi sitten vähemmän zombin hautapaikalta (miehen mielikuva) ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti