sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Pelargoniat isompiin ruukkuihin

Ensimmäiset pistokkaat ovat viettäneet sammalnapeissaan jo tovin ja alkaneet näyttää tyytymättömiltä kasvuoloihinsa. Yksi jo alkoi kellastuttaa lehtiä. Koska tila on rajallinen, päätin istuttaa kaikki kerrasta isompaan ruukkuun. Ensin piti lähteä multaostoksille. Ostin kesäkukkamultaa (Cello joka vaikutti olevan ihan ok ensikokemuksella) ja lisää kasvusammalta ettei mullanvaihto olisi ihan niin iso järkytys pienille taimille. Orvokkejakin etsin vaan olivat loppu joten se jäi ensi viikonloppuun. Mieluusti olisi jo laittanut koska kesäkuun 10. päivän tienoilla olen yleensä viimeistään vaihtanut kesäkukat joten kovin lyhyeksi aikaa orvokkeja ei kehtaisi laittaa.

Ensin ulkona osatäyttö kesäkukkamullalla ja sitten siirryin kolean kelin vuoksi kylpyhuoneen lattialle istuttamaan taimia kasvusammalen kanssa.

Siellä ne nyt sievässä rivissä asuttavat ruukkujaan taimihyllykön toisessa kerroksessa. Toivottavasti myöhemmät vesipistokkaat eivät nyt ottaneet nokkiinsa vähän aikaista siirtoa isompaan kotiin kun eivät olleet entisiinkään ehtineet juuri juurtua. 10 juurtunutta Appleblossomia ja kaksi tavista laskin. Kaksi appleblossomia oli vielä elinvoimaisen näköisiä mutta juurtumattomia, tökkäsin kuitenkin multaan nekin aiempaan syvemmälle kunnes joko kuolevat tai päättävätkin kasvattaa vielä juuret.

Emokasveillekin kuuluu ihan hyvää, tuuheana kasvavat. Tai nuo Appleblossomit lähinnä keskellä, tavikset vähän rääpäleitä edelleen. 

Ja ensimmäisen nupunkin bongasin pari päivää sitten.

Keijunkukat kasvavat kovin hitaasti. En vielä harkitse niiden ruukutusta lähiaikoina.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti