sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Kesän kuvakollaaseja

 Innostuin pari viikkoa sitten tekemään kesän kukkaräpsäisyistä kuvakollaaseja Pic collage -sovelluksella. Kuvia on tullut kännykällä napattua tuhansia mutta tuntuu että enemmänkin olisi saanut olla. Ensi kesänä pitää yrittää tehdä parannus 😉. Ja toivottavasti kuvattavaakin olisi enemmän jos viime kesän hankinnat innostuvat kunnon kasvuun.

Ensin luonnollisesti touko-kesäkuulta kevään kukkasipulien aikaa.

Kesäkuussa kukkivat alppiruusut. Vasemmalta ylhäällä Helsingin yliopisto kaverinaan Royal Rosy eri sävyissään auettuaan ensin tummempana lopulta haalistuneena lähes valkoiseksi vaaleanpunaisin sävyin.

Samoja aikoja aloittivat kurjenpolvet Ballerina ja Elke, laukka taustallaan pionit, tarhaidänunikko Royal Wedding, idänkurjenpolvi Plenum ja vielä lähikuvissa Ballerina sekä Elke.

Päivänliljat nimettynä mitkä kykenen tunnistamaan. Oikealla ylhäällä Big Blue, keskellä lähes viininpunainen Little Missy tai Entrapment (on näitä vaikeaa kyllä tunnistaa nimilistan avulla kun en istutuskarttoja ole jaksanut harrastaa). Seuraavaksi vasemmalla alhaalla Pandora’s Box vieressään Janice Brown.

Loppukesän hortensiat kaverinaan oikeaan yläkulmaan sävynsä puolesta sopinut alkukesän tarha-alppikärhö Pink Swing sekä alakulmassa lilja Spring Pink.

Loppuun kasvatuspäivitys. Uutta vihreää ei ole noussut. Sen sijaan kaksi alkua on heittänyt henkensä, olivat vaan yksi kerrallaan juuresta litassa kaatuneena ja sen lopputuloksenhan tietää. Ötököitä en ole nähnyt, harsosääski vai mikäs se tuollaista nyt teki? Harmillisesti toinen kuolleista taimista oli se persikansävyisestä kukasta kerätty. Muuten en ota tätä niin vakavasti kun mielenkiinnosta vaan kokeilen punahattuja kasvattaa enkä tiedä paikkaakaan näille jos isommaksi taimeksi selviävät.


Nyt ei ainakaan puutu lunta kasvien suojaksi. Etupihalla syreenipuun juurustan kärhötkin ovat täysin hangen alla kun kolauskinokset piti ulottaa jo siihenkin. Kerran kävin jo talsimassa ja lapioimassa pensasmustikoiden aitauksen ympäristönkin. Tosin halutessaan jänöjussille ei olisi varmastikaan temppu eikä mikään ponkaista viereisen kallion päältä aitauksen sisälle. Ulospääsy ehkä sitten olisi kyllä haastavampi juttu. Ilmeisesti hunajamarjojen oksat eivät ole erityisen mieluista syötävää koska huomasin että jäniksen jäljet kulkivat viereen mutta pensas oli säästynyt. 

Bogini perustamisestakin meni juuri vuosipäivä ohi. Olen vähän yllättänyt itseni että postauksia on kertynyt jo kohta sata. Kiva ollut jo lueskella vanhempia tekstejäkin. Jatkossa pääsee seurailemaan penkkien muutosta kasvien kasvaessa eikä tarvitse ihmetellä että minähän vuonna tuokin kasvi oli hankittu. Ja kuvina tulee paremmin dokumentoitua kasvien sijainnitkin niin säästyy ihmettelemästä mikäs kukka se nyt tuokin oli. Aion kyllä päivityksiä jatkaa. Taisin keksiä viimein ratkaisun bloggerin kommentointiongelmaan. Applen vehkeitä kun ainoastaan on käytössä niin löysin vinkin laittaa asetuksiin päälle sivustojen välisen seurannan sallimisen. Ja viimein ei paitsi oman blogin kommentteihin vastaaminen onnistuu niin myös muiden blogeissa pääsin kommentoimaan. 😊 

2 kommenttia:

  1. Kivoja nua kollaasit. Pitääs ittekki niitä teherä. Tuloo vaan nii harvakseltansa tehtyä mitään uutta.

    VastaaPoista
  2. Nuo vähän rennommalla asenteella vinoon laitetut kuvasikermät on omasta mielestä jotenkin kivoja. Vaihtelua suoriin riveihin välillä. Onnistuu vaikka ei mikään kuvankäsittelyvelho olekaan.

    VastaaPoista