keskiviikko 20. huhtikuuta 2022

Multaa näkyvissä

 Piha sulaa melkein silmissä. Kukkapenkit paljastuvat lupaavasti lumen alta. Krookuksia alkaa avautua ja kevättähtiäkin maasta jo nousee. Piippaa ja muuta kasvun alkua olisi nyt ihasteltavana minkä verran vaan  kehtaa uusien naapureiden ihmeteltävänä kyykkiä :).

Tämän viikon krookuslajitelmaa


Lumikärhön alta löytyy tummemman violettia, Flower Record?

Vuosi sitten perustetusta metsäpenkistä nousee mukava palkkio syksyn sipulitalkoista. Valkotäpläimiköiden lehdet ovat säilyneet yllättävän hyvin talven yli.

Lähikuvassa Prins Claus oletan, pääsi krookussuosikkeihini

Etupihalla hennomman lilaa syreenipuun juurella. Vieressä kevättähtien nuput pilkistävät maasta.

Ehkäpä samaa laatua myös päärynäpuun penkissä.

 Iloitsin jo näkeväni tämän viime kesän vaihtotaimena saamani sinivuokon ensimmäistä kertaa kukkivan mutta pitkäkorva taisi ehtiä ensin. Kylläpä ärsyttää kun luulen tietäväni kyseisen yksilönkin joka tontin reunamilla seikkaili. En heti ehtinyt laittaa puutarhavahtiamme Patua häätöpuuhiin joten ahmatti oli ehtinyt jo sinivuokon ohi kunnes laskin koiran pihalle. Siinä ohimennen taisivat ehtiä nuput jo suuhun kun vielä edellispäivänä vielä nuppuja ihastelin.

Kerrottu lumikello, mahdoton kuvata ilman pientä avustavaa oksaa. Kovin tahtovat tuijotella maata kohti.

Valkovuokot nostavat pinkkejä varsiaan mullan pinnasta, vielä tovi menee kukintaan.

Metsänrajan penkin jouluruusulla on selkeä nuppu. Kukintaa siis tulossa.

Olisiko tämäkin jouluruusun nuppu vai toivonko liikoja?

Etupihan penkki kaikesta kolauslumestaan huolimatta oli eilen paljastunut jo näin hyvin.

Metsänrajan penkki on jo melkein kokokaan sula.

Pihan ylläpitotyöt alkoivat. Laituri kaipasi uutta puunsuojaa ja saimme viikonloppuna käsiteltyä jo harmaaksi kuluneen pinnan uudelleen mustalla Valtti Plus -puunsuojalla. Käytännöllisempi saattaisi olla omasta mielestä harmaa sävy mutta mies toivoo ulkonäön vuoksi edelleen mustaa mikä ei toki omaakaan silmää missään nimessä häiritse. Auringossa tahtoo olla paljaalle jalalle vain hiukan kuuma.

Sävyero on varsin selkeä jo käsitellyn ja kuluneemman pinnan välillä. Urakka jatkuu portaiden ja terassin osalta vielä myöhemmin.

Loppuun vielä kuva kauniista pääsiäisasetelmastamme olkaa hyvä ja ihastelkaa. Tulipa siitä nätti 😂


Loppuviikoksi taitaakin olla tiedossa etätöitä. Nenä meni tukkoon joten työmaalle ei ole asiaa. Ensimmäinen kotitesti negatiivinen kuten lapsukaisenkin testi pääsiäisen aikaan. Ei tarvinne arvailla mistä tämä tauti tuli. Vielä on korona jostain syystä meidät kiertänyt, joko nyt? Kenties ehdin hiukan enemmän ihmetellä pihaa kun säästän aikaa työmatkassa.





6 kommenttia:

  1. Mahtavia keväisiä kasvutarinoita <3 Pääsiäisasetelma on kerrassaan ihanastuttava. Kauniita keväisiä päiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät on mielestäni jopa paras aika puutarhurille. Joulu joka päivä.

      Poista
  2. Nyt lumet ovat saaneet todella kyytiä parin viime päivän aikana.
    Hyvin keväiseltä alkaa jo näyttää.

    VastaaPoista
  3. Multaa ja ennen kaikkea kukkia näkyvissä. Kauniita ovat kaikki ja pian niillä on kavereitakin vaikka miten monta. Pahuksen jänö kun kerkesi sinivuokon nuput vetää kitaansa. Toivottavasti sai edes kunnon vatsanpurut!
    Hih, tuota pääsiäisasetelmaa :D Hieman näyttää räjähtäneeltä, mutta tiput taisivat kuitenkin viihtyä ja ajatushan se on tärkein. Muutama tuollainen on itselläkin joskus ollut.
    Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kiukutti kun totesin nuppujen kadonneen parempiin suihin. Raituohoasetelmasta tulee juuri noin upea kun käyttää edellisvuoden siemenpussit ja toteaa vähän riittävän turhan harvasti. Mutta noilla mentiin tämä pääsiäinen 😁

      Poista