sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Kevätkurjenmiekat esiin

 Flunssa tuntuu vieneen voimia ja erityisesti unia vaikka ei ilmeisimmin mutta kuin perusflunssaa olekaan. Pihalla kiertelyä silti jaksaa ja rannassa puupintojen öljyäminen on edennyt. Muuta kevättyötä en ole aloittanutkaan. Kukkapenkit ovat edelleen talven jäljiltä siistimättä. Josko ensi viikolla. Uusia kukkia nousee päivittäin. Kevätkurjenmiekatkin aloittelivat, määrä vain tuntuisi huvenneen toivotun lisääntymisen sijasta. Toivottavasti lisää vielä nousisi piiloistaan.


Pauline kevätkurjenmiekka, toistaiseksi ainoa lajiaan

Painted Lady taustallaan krookukset.

Nimi kohdillaan.

Sheila Ann Germany

Päärynäpuun penkistä löytyikin pieni kerrottujen lumikellojen rypäs. Olisko päättänyt viihtyä ja alkaa levitä.

Nämä krookukset saavat puolestani lisääntyä ihan niin paljon kuin haluavat. Valkoisen ja violetin yhdistelmä toimii.

Etupihan aurinkoisella syreenipuun juurella krookukset ja kevättähdet ovat kiirehtineet kukkaan.

Lumikärhön juurella krookuksen vierellä tähtitulppaanit kurkkivat nuppuineen jo varovasti mullasta. Erityisesti ilahduttaa pienten tulppaanien monilukuisuus. Saisivat isommat tulppaanit ottaa näistä mallia ja pysyä lisääntyen hengissä vuodesta toiseen.

Keijunkukilla oli hyvä vuosi. Ovat talvehtineet lumen alla enkä toistaiseksi löytänyt ainoatakaan hengetöntä juurakkoa.

Kiva kun on jotain koristetta penkissä heti lumien sulettua.


Ja lumen sulamisesta puheen ollen eipä ole enää paljoa jäljellä siitä lumivuoresta etupihalla.

Takapihalla vielä vähän toisenlainen maailma.

Loppuun vielä työn jäljen esittelyä. Rannassa on kohtalaisen paljon puupintoja jotka eivät ikävä kyllä pysy kunnossa ilman vaivannäköä. Yhtenäisyyden vuoksi kaikki käsitellään Tikkurilan Valtti Plus mustalla terassiöljyllä. Laituri, portaat rantaan sekä nuotiopaikalle, terassi ja kesäkeittiö vaativat kaikki öljyämisen.

Terassin istutusalueelle johtava pinta ehti jo saada uuden tumman värin.

Kun malttaisi ottaa kuvia ennen muutosta ei tarvitsisi kelata kaikkia viime vuoden kuvia läpi löytääkseen edes välttävästi toimivan vertailukuvan.

Terassin tummiin tolppiin ja lasikaiteisiin musta sävy sopii omasta mielestäni erinomaisesti.

Ei tuo portaikkokaan pöllömmältä näytä.

Tavoitteena on että rakenteet eivät liikaa erottuisi ympäristöstään. Ero entiseen on ainakin selkeä. 

Pensseliä kaipaavat vielä osa kesäkeittiön rakenteista ja melkein koko terassi. Ihan joka vuosi en toivoisi urakkaa tehdä. Onneksi on meidän omien kätösten lisäksi apuna ollut välillä myös appiukko ja oma isä. Pikaisesti arvioisin että työtunteja on tähän mennessä käytetty reilu 20. Nyt homma on toki vielä työläämpi kun iso osa pintoja on ennestään käsittelemättömiä joten kaikenlaista nurkkaa ja lautojen välejä on sudittava ekstrahuolella ettei puun sävy paista mustan joukosta. Kiva päästä tekemään valmiin näköistä kun pakollinen puun kuivatusaika on ohitettu. Tuleva saunarakennus on myös suunniteltu mustalla kuultosävyllä värjättäväksi joten kaikki pinnat sopivat riitelemättä yhteen. Saa nähdä joko aamulla on lähityökuntoisuus saavutettu vai vieläkö etätyöt läppärin äärellä kutsuvat. Nykyään kun voi olla kyvytön tekemään normaalia työtään nenän niiskuttaessa vaikka sujuvasti jaksaa puuhastella pihalla viikonlopun.








4 kommenttia:

  1. Onpa muuten todella kauniita kevätkurjenmiekkoja <3 Toivottavasti niitä puskee vielä lisää maasta eivätkä olisi taantumaan päin.
    Teillä on iso urakka kaikkien noiden puurakenteiden käsittelyssä mutta komeaa jälkeä tulee. Tuollainen komea rantakallioalue oikein vaatii sitä, että kaikki ihmisen tekemät rakenteet naamioituvat ympäristöön. Musta väri toimii siinä todella hyvin. Minäkin oikein odotan sitä, että saadaan viime kesänä rakennetut seinäkkeet maalattua mustiksi. Eivät pistä niin silmään kuusikkoa vasten.
    Mukavaa viikkoa! Toivottavasti flunssasi on jo parantunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä ei toivo ole mennyt uusien kevätkurjenmiekojen esiinnoususta. Vähän kärsivällisyyttä vaatii odottaa puurakenteiden kuivuminen ennen kuin pääsee näkemään suunnitellussa sävyssä. Flunssa ymmärsi onneksi viimein parantua. Mukavaa viikkoa, kolealla kelilla taas hiukan koetellaan mutta onneksi on kukkia mitä silti jo ihastella.

      Poista
  2. Kiva nähdä itselle uusia kevätkurjenmiekkojen lajikkeita.
    Jaan kanssasi kevätflunssan väsyttävän vaikutuksen, ainakaan näin kylmällä ei oikein innosta lähteä rajummin ulkotöihin.
    Mustat laudoitukset sopivat oikein hyvin maiseman. On teillä urakka, mutta valmistumisen jälkeen voi olla hyvin tyytyväinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevätkurjenmiekkoja mielellään keräisi lisääkin lajeja jos löytää. Urakkaa terassin kanssa on riittänyt, toivottavasti ei ihan heti ensi vuonna tarvitsisi uusia.

      Poista