keskiviikko 26. huhtikuuta 2023

Rinneprojektin päivitys

 Nyt on kelit suosineet ja takistakin on hetkittäin voinut pihalla luopua. Lunta ei ole enää kuin muutamassa kohdassa koko pihalla alueilla joihin sitä erityisen paljon kasattiin tai katolta talven aikana putosi. Tulppaanien lehdet kasvavat silmissä ja etupihan penkkikin näyttää jo lähes vehreältä kevätkukkijoiden avulla. Pari iltaa on taas lapioitu lisää ja loppu jo rinnepenkin muokkausprojektista häämöttää. Alkuun tietenkin kukkakuvia.


Sinivuokot loistavat sinisinä.

Toivottavasti nämä alkavat levitä.

Rannassa porraspenkin kolmas laji kevätkurjenmiekoista on auennut. Tämä Pauline taitaa olla lempparini, dramaattisen violetti.

Näitä oli useampikin kukassa.

Vielä myös Katharine Hodgking

Kevättähdet alkavat myös kukkia, tämä oli isokevättähtien sekoituksesta.


Violettiraitaiset krookus Striped Beautyt saman riippapihlajan juurella.

Rinnepenkin seutu alkaa jo muotoutua. Viimeiset isommat kivet ovat päässeet samalla hyötykäyttöön.

Rakensin kukkapenkin reunasta puretuista muurikivistä päädyn uudelleen aiempaa korkeammaksi. Muurikiviä jäi vielä yli kuten kuvasta huomaa tuossa reunan päällä lojuessaan. Jatkan jäljelle jääneiden avulla penkin takaosaa kunhan ehdin.

Tarkkasilmäiset saattavat havaita penkin päädyssä jo puun. Päätin laittaa toimeksi ja siirsin miehen avustuksella Iputj-makeakirsikan uuteen sijoitukseen. Mullat entisestä sijainnista hyödynnän tähän ja pyöräkatosta ajatellen myös vanhan kasvimaan multia pääsen siirtämään hyötykäyttöön. Sen alle kun ei multa olisi sopiva perusta.

Muoto on jo valmis. Lisätäyttöä alue vielä osin kaipaa ja ehkä muutama reunakivi korkeutta lisäämään mutta loppu jo häämöttää. Toisen kirsikkapuun päätin nyt sijoittaa ylemmäs samaan linjaan kulkureitin viereen tuohon kuivempaan vaaleampana erottuvaan kohtaan.

Eikä ole todellakaan paljoa megakasasta ylimääräistä multaa jäljellä.

Hiki tuossa tuli. Eiköhän tuosta tule viimeistään viikonlopun aikana valmista ellei jo huomenna. Nyt saisi tilattuja kasveja alkaa jo pikkuhiljaa saapua. Sormet syyhyäisivät päästä istutushommiin kaiken perustamistyön jälkeen. Talvimenetyksistä sen verran vielä mainitsen että surukseni totesin etupihan penkissä upeasti kukkineen punahattu Delicious Candyn juurakon olevan täysin mädäntynyt. Toivottavasti viime kesän taimikasvatuksia olisi selvinnyt korvaajaksi. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti