lauantai 8. elokuuta 2020

Istutushommia

Ehdin jo kertaalleen tehdä kiireisen kärhöjen istutuksen toissailtana. Hämärä alkoi jo uhkaavasti tulla joten työn laatu jäi pahemman kerran kaihertamaan mieltä. Multatila osoittautui jälleen kerran turhan matalaksi. Syreenipuukin vähän kuivuudesta kärsivän oloinen jota en ihmettele kun alla on multaa maksimissaan 30cm jonka jälkeen hiekansekaista soraa täytemaana. Paikallahan oli edellisten omistajien istuttamat pensashanhikit (vieläpä epäsuosikkini keltaiset 🙄) jotka poistin puiden tieltä. Olisi toki saattanut olettaa pensaiden alla olevan vähän enemmänkin multaa mutta sama ongelma on toistunut monta kertaa ennenkin joten en nyt varsinaisesti yllättynyt. Joten ei kuin istutushomma uusiksi että mieli sai rauhan. Ensin piti käydä lisää multaa. Olen jo seonnut laskuissa monettako kymmenettä säkillistä tässä on jo kesän aikana kulunut.
Siinäpä valmista. Oikealla puolen tarhaviinikärhö Pernille ja vasemmalla tarhakellokärhö White Arabella. Perhosten suosikki punahattu Double Decker jaksaa edelleen kukkia innolla. Obeliskin huipulle kiivennyt tarhalyhtykärhö Princess Kate myös neljän kukan voimin kukassa.

Tässä alkuperäinen mieltä vaivaamaan jäänyt liian pieni istutuskuoppa.

Laajennusalueelta ruohot pois.


 Mullat talteen saaviin ja hiekat pohjalta kottikärryn kyytiin.

Samanlaista kaivantoa toisellekin puolelle.

Pitihän toistakin puolta leventää. Multaa meni kaksi säkkiä ja tietenkin hyödynsin entiset mullat myös.

Pernille vielä lähikuvassa.
White Arabella.

Samalla ostosreissulla piipahdin Hankkijalla josta löytyi kaksi ehkä hiukan kalliinpuoleista punahattua. Nimettömiä valitettavasti mutta niin nättejä että nimenpuutteesta huolimatta ostin. Kunpa saisin selviämään talvestakin.

Siinä kasteluvettä terälehdillään kerrotumpi. Tälle saattaisi löytyä nimikin jos jaksaisi googlata. Tietoa kellään?
Toisen ostin kauniin pastellisen värinsä vuoksi.

Molemmat pääsivät etupihan isoon penkkiin ruusujen tilalle. Toinen pienempi ruusu oli muutenkin henkihieverissä ja toisen kermansävyisen ruusun kukat olivat heti sadevedestä ruman ruskeat joten luovuin molemmista.
Punahatut nyt päivänliljojen molemmin puolin. Näkyvät ikkunastakin ihastella 😊

Reissuostos syysleimu (Phlox) Early Red sai puolestaan paikan etupihan penkin kadunpuoleiselta sivulta. Idänunikoista toinen sai lähtöpassit (melkein kuolleelta vaikutti muutenkin koko kasvi).
Vähän pieni vielä mutta 40-50cm mittaan päästessään pitäisi käydä tuohon paikkaansa oikein hyvin.

Syreeni Moskovan Kaunotar naapurin rajalla sai myös lisää multaa päästäkseen haluttuun korkeuteen muun penkin kanssa.
 Ja näpertelin vielä loput Lidlistä ostetut mehitähdet penkin reunamille. Muutamia askelkiviä lisäsin kitkemisen tarpeen varalle.

Päivän uusi kukkija vielä viimeiseksi esittelyyn.

Metsänrajan penkissä päivänlilja (hemerocallis) Little Missy avasi ensimmäisen nuppunsa. Nimensä mukaisesti päivänliljoistani matalimmaksi jäävä.

Tänään päästiin hellelukemille joten uudet istutukset kaipasivat kovasti kastelua. Ja pikkaisen hiki valui. Hiukset näyttivät homman jäljiltä kuin olisin suihkussa käynyt. Kirjoittelin postausta kännykällä ja joku ihme bugi vaivaa kun kuvia leikkaamalla siirrettyäni muuttui teksti väkisin alleviivatuksi ja vielä siniseksi. Hyviä neuvoja ongelman ratkaisemiseksi jatkossa? Hermojen mentyä laitoin ongelmakuvat lopulta teksteineen kokonaan uusiksi.




4 kommenttia:

  1. Huomasin saman ongelman Bloggerissa ja lisäksi kuvaan tulee linkkiyhteys. En keksinyt muuta keinoa kuin linkinpoisto, jolloin tekstikin tuli mustana!!??

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä muutenkin hankalaa. En saanut kuvien alle tekstin keskitystä tehtyä kun hävisi vain puolet koko näkymästä. Tunnisteiden lisäämistäkään en löytänyt. Noh, ensimmäistä kertaa yritin kännykällä ikinä joten ehkä en vaan osaa.

    VastaaPoista
  3. Uudessa bloggerissa tuntuu vähintään yksi juttu vaihtuvan joka päivä. Ehkä korjaavat vikoja ja luovat samalla uusia, joita sitten paikkailevat seuraavana päivänä. Minulla kuvien ja tekstin välit ovat erikokoisia. Aivan kuin joihinkin väleihin olisi lyöty ylimääräinen rivi, jota ei kuitenkaan näy. Myös kuvatekstit ovat välillä aivan kuvassa kiinni ja välillä niiden ja kuvan välissä on isompi rako. Ja niin näyttää olevan muuten sinullakin (4.kuvan teksti ylempänä kuin muiden). Eiköhän nuo ongelmat joskus korjaannu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nuo kuvatekstit tosiaan myös aiheuttavat päänvaivaa. Ja kuvatkin näkyvät mystisesti blogissa liian leveinä. 🤔

      Poista