keskiviikko 5. elokuuta 2020

Reissuostoksia

Puutarhapäivityksiin tuli kotimaan reissun mittainen tauko. Yhden puutarhamyymälänkin sain mahdutettua perhematkaan Pinsiön taimistolle Ylöjärvellä. Löysin kaipaamani syreenin Moskovan kaunottaren viimeinkin. Kärhöjä oli niin paljon että valinnanvaikeus meinasi iskeä. Lopulta kolmannella kierroksella kärhölaarien ympäri sain valittua kaksi kotiin matkaavaa. Päädyin ottamaan hiukan pienempikukkaiset mutta oletettavasti sitäkin runsaammin kukkivat ja ehkäpä hiukan oloistaan vähemmän tarkat lajit. Perennoista löysin vaib yhden matalamman syysleimun kotiin viemisiksi. Autoon ei kukkapaljoutta olisi mahtunutkaan joten olin varsin tyytyväinen ostoksiini näinkin minimalistisina.  Onneksi sain vietyä hankinnat siskon pihalle auton kuumuudesta loppureissun ajaksi säilöön. Muuten niille olisi saattanut käydä köpelösti. Hotellihuoneeseen en vaan kehdannut isoja taimia rahdata.

Ihana tarhaviinikärhö (clematis viticella) Pernille. 2-3 -metriseksi kasvava heinä-syyskuulla kukkiva violetista valkoiseen värittyvä kaksisävyinen kärhö. Vieressä valkoinen matalammaksi n. 1.5-metriseksi kasvava myös pitkää kukintaa lupaava tarhakellokärhö White Arabella. 

Syreeni Moskovan Kaunotar on oikein hyvän kokoinen taimi.

Syysleimu Early Red 40-50 cm matalammaksi jäävä syysleimu joka kukkii heinä-elokuulla kirkkaansävyisin kukin..

Ihanat kärhöostokset vielä kerran 😊

Tarhalyhtykärhö Princess Kate oli avannut ensimmäiset kukkansa. Kiireesti kotiuduttua oli päästävä kuvaamaan.

Nimetön värililja joka ainoa enää laatuaan pihassa oli myös aloittanut kukintansa.

Etupihalla punahattu (echinacea) Double Decker (viime vuoden kuvia katsottuana totesin että sehän tämä on eikä sittenkään Green Twister)

Metsänrajan penkissä syysleimut aloittelevat. Kaivan näille nimet myöhemmin.

Pikapäivitys nyt vasta kotiuduttua. Paremmalla ajalla enemmän.


2 kommenttia:

  1. Ihanat hankinnat, varsinkin 'Pernille'. 'White Arabella' on aivan uusi tuttavuus minullekin, mutta jos on lähellekään 'Arabellan' veroinen kukkija, niin et tule katumaan ostostasi. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pernilleen ihastuin kyllä kovasti. White Arabellalta toivon tosiaan runsaasti kukkia violetimman esikuvansa tavoin. Kummastakaan ei henkilökohtaista kokemusta mutta kuvauksien perusteella näyttää olevan varsin luotettava ja runsas kukkija.

      Poista