sunnuntai 30. elokuuta 2020

Uuttakin kukkii

Aamut ovat jo huomattavan viileitä. Syksy saapuu. Huomaan laiskistuvani jälleen ja kesäkukatkin jäävät kastelematta. Kohtahan ne on korjattava kuitenkin pois niin mitä noita hoivaamaan, ilmeisesti? Näin käy joka vuosi kun illat pimenevät. Ulos pimeään lähtö kukkia kastelelemaan lapsen käytyä nukkumaan ei nyt vaan huvita. Ja päivällä en asiaa taaskaan ajoissa muistanut. Perennat onneksi pärjäävät nyt olemattomallakin hoivaamisella kun vähän sateitakin tulee. Koreaköynnöskuusaman nuppuja olen tiiraillut viikon verran ja tänään ensimmäiset viimein aukesivat.

Siinä se Serotina nyt kukkii. Ei ymmärrä ulkomailta muuttanut raukka että syksy on tulossa.


Välillä uutta kuvakulmaa. Tarhalyhtykärhö (clematis texensis) Duchess of Albany. Vasemmalla rajalle keväällä istuttamani purppuraheisiangervo Diabolo ja sen takana marjatuomipihlaja Obelisk. Terassin ja kesäkeittiön kulmaus näkyvät yläpuolella. 

Syysmaksaruoho (sedum) Brilliant on parhaassa kukassaan. Tässä kukkivat ovat kaikki yhden ostotaimen pistokkaista lähtöisin.

Metsänrajan penkistä välillä kokonaiskuvaa. On sitten keväällä kuva-apuja kun piippoja odottaa nousevaksi.

Vähän tummanpuhuvat sävyt penkissä ovat makuuni edelleen. Pitänee tehdä karsintaa ainakin noista rinteen maksaruohoista. Jos nuo esikkokasvatukset tuosta nyt talven yli selviävät niin osa taitaa saada paikkaa tuosta.

Duchess of Albany lähikuvassa.

Viimeinen päivänlilja Big Bluen kukka keijunkukka Berry Smoothie alapuolellaan.

Syyskuu vaihtuu pian. Ensi kuun aikana pitää saada siementaimikasvatukset maahan juurtumaan purkeistaan. Paikka on vielä vähän mietinnässä. Ehkä hunajamarjapenkki saa toimia tilapäispaikkana talven yli ja jos toivottavasti selviävät niin lopullisempaa sijoitusta ainakin esikoille olisi suunnitelmissa joillekin etupihan penkkiin ja metsänrajan penkissä myös. Terassin penkkiinkin ehkä jotain. Siellä olisi tietysti toinen talven yli kasvatusvaihtoehto kunhan nuo salaatit, herneet ja porkkanat ovat satonsa ensin antaneet. Kenties käytän molempia vaihtoehtoja.


2 kommenttia:

  1. Voi miten kaunis Serotina samoin kuin Duchess of Albanykin.
    Mukavaa alkavaa syyskuuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan pirteät pinkit omaankin mieleen. Mukavaa syksyn alkua sinullekin.

      Poista