maanantai 10. elokuuta 2020

Lomalle hyvästit

Niin se vain piti herätä herätyskellon ääneen. Aika puutarhaprojekteille niukkenee taas kovasti. Elokuun illatkin alkavat ikävästi pimetä kuten viime viikolla jo huomasin. Otsalampun valossa ei kehtaisi kaivantoja tehdä eikä kyllä riitä työpäivän jälkeen jaksaminenkaan. Onneksi ihan vielä ei tarvitse kesäkeleistä luopua vaikka pari viileämpää päivää tässä luvassa onkin. Aika tyytyväinen olo on itseen kun kesän aikana on laitettu kuntoon melkein kaikki sitä kaivanneet penkit. Eilen hikoilin vielä vuosi sitten istutetun keltaluumun ylös ja kaivoin reilusti syvemmälle. Kaksi kottikärryreissua tein pohjalta löytyneen hiekan kuskaamiseksi. Sijoituspaikkana on toistaiseksi metsänrajan penkin tausta kaatoa odottavan haavan adustalla jossa se ei omaan silmään osu. Lopullisempi maastouttaminen pitää tehdä jossain vaiheessa mutta olkoon nyt toistaiseksi siinä. Luumupuu sai nyt reippaasti enemmän multaa juuriaan levitellä. Ylempänä kasvaneet koivut näyttävät valitettavasti jo löytäneen juurilleen reitin alueelle. Tuossakin taas yksi neuvoteltava kohde miehen kanssa voisiko koivuja jossain vaiheessa saada millään kaadettua.

Nyt kuvia viime päivien kukinnoista.

Punahatut on vaan niin ihania loppukesän kukkijoita. Googlella yksi nimiehdokas voisi olla Delicious Candy

Lauantain toinen ostos lähikuvassa.

Alan epäillä onko tämä Double Decker ollenkaan vai sellaisena vain myyty. Montako vuotta kestää saada ne kerokselliset terälehdet?

Perhoset viihtyvät myös syysleimujen kukissa. Younique Bicolor.

Sherbet blend on lähikuvassa kaunis monisävyinen. Luonnossa kukkien pienuus vähän yllättää muiden syysleimujen rinnalla.

Sherbet Blend on nyt parhaimmillaan.

Tarhaviinikärhö (clematis viticella) Pernille  vieressään valkoinen tarhakellokärhö White Arabella.

Etupihan penkki ajotien puolelta kuvattuna.

Syysmaksaruohon siementaimessa on läheltä kauniinsävyiset kukat.

 Nimetön päivänlilja värilijojen kanssa.

Etualalla päivänlilja Pandora’s Box ja nimettömät kaverinsa takana 


Minstrel Boy

Päivänlilja Big Blue

Tämä syysleimu on anoppilan pihasta saatu nimetön.

Selasin kaikki syysleimut kasvilistaltani läpi Googlen kanssa enkä ole ihan varma tämän nimestä. Border Gem olisi vahva veikkaus. Josko selviää kun suurempi osa syysleimuista kukkii.

Apple Blossom pelargonia alkaa viimein kukkia. Elokuu on kesäkukaksi tarkoitetulle mielestäni hiukan myöhäinen ajankohta. En taida alkaa talvetushommiin enää ensi talvena. 



2 kommenttia:

  1. Ihanat punahatut! Työt alkoivat minullakin tällä viikolla. Huh huh, pääkoppa on kyllä alkuun ollut niin sekaisin että! Harmi, ettei 'Apple Blossomisi' ole suostunut kukkimaan aikaisemmin kesällä. Se olisi niin kauniskin. Miten vanha yksilö se on? Kovin nuori tai muuten pienikokoinen yksilö saattaa aluksi keskittyä juurten ja lehtimassan kasvattamiseen. Muutama vuosi sitten kun omat pelakuuni olivat pieniä, ne aloittivat kukinnan vasta loppukesällä eivätkä silloinkaan kukkineet kovin runsaasti. Kärsivällisyys kannatti, sillä tänä vuonna ne ovat kukkineet runsaasti toukokuusta lähtien ja nuppuja tulee koko ajan lisää :) Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Apple blossom on viime vuoden hankinta. Kaksi viime vuotista sain hengissä talven yli ja pistokkaita kasvatin etupihan kukkalaatikoihin. Näköjään samaan aikaan aloittivat alkuperäiset ja pistokkaat lopulta kukintansa. Ehkä turhan laiskasti jaksoin aloittaa keväällä ulkoilutuksen. Kaunis on kukkiessaan mutta etupihalla vähän tylsää pitää pelkkinä viherkasveina ohikulkijoiden nähtävänä 🙈

    VastaaPoista