sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Esikkokuulumiset kun kylvöstä 5 viikkoa

 Kevät ei edelleenkään ole edennyt joten puutarhasta ei paljoa kerrottavaa. Ensi viikolla sentään pluskeliä luvassa joten eiköhän se puutarhainnostus taas päätään nosta. Vaatisi vain edes yhden paljastuneen istutusalueen josta pääsee piippoja kyttäämään. 

Mutta esikoiden kylvöstä on nyt viisi viikkoa ja ensimmäiset juuret tulivat esille 4 viikkoa sitten. Pientä edistymistä nyt havaittavissa. Muutama oikean lehden alku jo tarkassa tutkailussa paljastuu. Hitaita ovat mutta se olikin jo viime vuodesta muistissa. Ei vielä kiirettä suunnitella koulimista.

Pieni viherrys sirkkalehtien välistä erottuu.

32 pientä taimea laskin.

Punahatun taimi mahtuu sekin helposti nykyiseen lokeroonsa.

Toivottavasti ensi viikolla jonkun läntin paljasta maatakin saan esitellä. Veikkaukseni ensimmäisestä paljastuvasta multa-alueestani osuu rannan raja-aidanteen kohdille jonne toiveikkaana syksyllä istutin pojan kanssa pieniä kevätkukkijoita. Että voi olla mieli jo malttamaton nähdä lumien sulavan. Sääennusteet taitavat olla tämän hetken seuratuin nettisivu itsellä odottaen lupausta yhtäkkisestä lämpöaallosta 😆

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Yllättävän hyvä oli itävyys viime vuoden siemenillä. Taisivat melkein kaikki itää. Yksi juuri ei löytänyt multaan asti ja se se on toistaiseksi ainoa henkensä heittänyt.

      Poista
  2. Hienoa. Nyt sinulla on sitten reilusti tulossa esikoita ja punahattua. Minä en ole kuin kerran yrittänyt kasvattaa esikoita siemenistä ja onnistuin kyllä saamaan muutaman ihan "aikuiseksi" asti. Minä jaan niitä tavallisesti ja sillätavalla olen saanut pitkät rivit ja ryhmät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiveissa itselläkin että edes osa (toivottavasti tietenkin ne kauneimmat ;) jaksaisi kasvaa isoksi ja pääsisi lopulta jakamaankin. Kiva kuulla että joku on onnistunut kasvatuksessa.

      Poista
  3. Esikothan ovat itäneet vallan mainiosti! Sillä lailla! Aika tarkasti minäkin seuraan sääennusteita lämpöaallon toivossa. Kyllä se sieltä vielä joskus tulee... Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä tovin saa sisätiloissa hoivata mutta toistaiseksi on näyttänyt oikein lupaavalta. Huomisesta sentään plussakeliä joten pientä toivetta olisi joku paljaampi länttikin maata vielä lähiajalla nähdä.

      Poista