keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

Istutuksia paljastuu



 Kevät etenee pihassa oikein mukavasti. Terassin penkki oli melkein yhdessä yössä lumesta sulanut. Rajapenkki alkaa olla paljas ja allaan rinnepenkkikin hyvää vauhtia paljastumassa. Metsänrajassa kolmasosa penkistä myös näkyvillä. Etupihan penkki odotuttaa sulamistaan mikä olikin odotettua toimittuaan talvella lumenkuormauspaikkana.


Olisin toiveikas uskomaan että kerrotut esikot ovat pitkälti hengissä talven jälkeen. Eikös tuo viherrys ihan elävältä näytä?

Pieniä ovat kun kokoa vertaa männynneulasiin...

Rönsytiarellat näyttävät rajapenkissä virkeiltä.

Krookusten piippoja nousee jo samassa penkissä mukavasti. Pikkutalviot myös ikivihreinä paljastuivat lumen alta.

Nämä piipat ovat vielä mysteeri. Krookuksilta eivät näytä.

Pioneista ei näy vielä ainuttakaan, kenties huomenna ensimmäiset tulevat lumen alta esiin tutkittaviksi. Jotain kummallisen hauskaa on tulevan kauden varsien alun laskemisessa. Terassin penkissä keijunkukkapehkot olivatkin päätyneet nälkäisen jänön mahaan. Tehokkaasti oli silpunnut maata myöten. Unohdinkin vielä tutkia näkyikö terassin penkissä keijunkukkien siementaimia kun huomioni kiinnittyi lumikelloihin ja esikkokasvustoihin. Huomenna tutkailu jatkuu.

6 kommenttia:

  1. On nii ihanaa käyrä puutarhakiarroksilla. Joka päivä löytää jotaki uutta. Onnittelut esikooren talavehtimisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät on puutarhaihmiselle vähän kuin joulu joka päivä 😉

      Poista
  2. Meillä ovat oikeastaan kaikki penkit vielä lumen alla, mutta eiköhän lähipäivinä vielä tapahdu paljon edistymistä.
    Kyllähän kaiken kasvun seuraaminen on niin innostavaa, ja keväällä tuskin malttaa odottaa, mitä kaikkea ja missä järjestyksessä esiin nousee. Ihanaa pääsiäisen aikaa heräävässä puutarhassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti sinäkin pääset pian tutkimaan lumen alta paljastuvaa uuden kasvun alkua. Keväistä pääsiäistä 🙂

      Poista
  3. Sinulla on siellä jo paljon seurattavaa. Hienoa, että esikontaimet ovat talvehtineet hyvin. Meillä sataa lunta... plääh! Aurinkoista pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
  4. Lunta ei nyt tässä vaiheetta kevättä tosiaan kaipaisi. Sormet jo syyhyäisivät lapiohommiin mutta joutuu malttamaan kun tuskin kovin montaa senttiä saisi lapiota maahan uppoamaan 😆

    VastaaPoista