perjantai 8. huhtikuuta 2022

Ensimmäiset piipat



 Kovin kummoisesti ei kevät pihalla ole edennyt mutta vesisade hiukan aloitti sentään sulamisprosessia. Viimein ensimmäiset piipatkin bongasin. Lumikärhön alta olivat krookukset alkaneet nostaa päätään. Kohta on sijainnut ison lumikasan takana hankalasti saavutettavissa mutta nyt pieni reitti oli sulanut päästä kurkistelemaan. Ensimmäisenähän tuo alue on sulanut etelärinteessä joskin puiden osin varjostamana.

Siinä vihertää

Näitähän oli jo useampi pinnalla. 

Terassin penkissä ei vielä lumikelloja näy mutta sen sijaan yksi toissavuoden kerrotun esikon siementaimista pilkotti jään keskeltä mukavan virkeänä. Viikon sisään uskon ja toivon lumikellojakin lumen alta paljastuvan.

Nyt olisi lomaa tiedossa reilu viikko pääsiäisen yli joten pääsen seuraamaan lumien sulamista ja piippojen ilmestymistä sopivasti päivälämpötilojen viimein kiivetessä uudelleen plussalle. Eiköhän se kevät tästä taas tule.



5 kommenttia:

  1. Sieltä ne kurkistavat.
    Meillä ei näy vielä yhtään mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pian sielläkin jo viherrystä näkyisi.

      Poista
  2. Oi, ne ensimmäiset ovat sykähdyttävimpiä! Sieltä ne saapuvat ja kutsuvat pian kavereitakin mukaan. Meillä on vasta paljastunut ne samat sentin suikaleet ja rikkaruohot, mitkä ehtivät tulla ennen edellisiä lumisateita näkyviin. Nyt on kuitenkin sen verran lupaavampaa säätä luvassa, että varmaan pian alkaa paljastua täälläkin enemmän kukkapenkkejä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. *sentin suikaleet kukkapenkkien reunoja siis :D

      Poista
    2. Tänne ei onneksi isompia lumimääriä osunut. Muutama sentti vain. Toivottavasti sielläkin pian on näkyvissä enemmän kuin sentin suikaleita. Ihan hyvä tarkennus vielä kukkapenkin reunoista 😆.

      Poista