torstai 10. syyskuuta 2020

Syksy vai kesä sittenkin?

Päivän keli on reilusti syksyinen. Sataa ja tuulee niin että puut taipuvat. Ensimmäiset keltaiset lehdetkin koristavat jo nurmea. Tänään en halua pihalle palelemaan joten tyydyn katselemaan alkuviikosta otettuja kuvia. Syreeni kylläkin näyttää kuvittelevan kesän olevan aluillaan syyskuusta huolimatta.

Varsinainen yllättäjä, puistosyreeni Ainola päätti aloittaa uuden kukinnan. Kuivuudesta violetinsävyisiksi muuttuneet lehdet antavat jännän taustan. Kesän ensimmäinen kukinta jäikin aika heikoksi joten ei haittaa. Toivottavasti tämä ei nyt vaan tarkoita taas ensi kesäksi heikkoa kukintaa 🤔      

Punahatun kukan aukeaminen on vielä vähän kesken. Kaunis vielä vähän keskeneräisenäkin.

Hortensia Early Harryn kukat jaksavat ilahduttaa punaisemmassa sävyssäänkin

Syysleimu Early Pink Dark Eye piristävän pinkissä sävyssään, olisiko hiukan härmää lehdillä.

Tarhaviinikärhö Pernillessa olisi vielä useampi nuppu jos vain lämpöä riittää ne aukaista.

Reippaasti kukkivat Apple Blossom pelargoniat nyt ja ovat isot kooltaan.

Elokuun alussa alkanut kukinta jää vain harmillisen lyhyeksi iloksi.

Sitten joukkio keijunkukkia. Mukavasti ovat kasvaneet kesän aikana kokoa. Toivottavasti talvi kohtelee lempeästi.







Aurinkoisempia kelejä odotellessa.


4 kommenttia:

  1. Onko Ainolan puistosyreenissä lehdet punertavat vai näyttääkö vain kuvassa siltä? Olen miettinyt tätä yhdeksi vaihtoehdoksi ja olisi kiva myös kuulla sinun kokemuksesi Ainolasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä on Ainolalla lehdet kestäneet ihan vihreänä mutta tänä kesänä ilmeisesti kuivuudesta punertuneet. Puumaisena ei omasta mielestä ehkä ole paras kun kasvutapa tuntuu olevan melkoisen pysty. Ei näytä jotenkin luontevalta. Kukat ovat kyllä nätit ja pensasmaisena kasvaessaan toimisi varmasti ihan kivasti eikä levittäytyisi hurjasti. Kasvanut minulla reilu 2-metriseksi. Juurivesaa ei tunnu tekevän mitä pidän pluspuolena, ainoastaan juurelta pari pientä alkua olen vuodessa nypännyt pois.

      Poista
  2. Käyn silloin tällöin etsimässä uusia blogeja seurattavaksi. Löysin tämän sinun blogisi! Minulla myös noita keijunkukkia mökkipihassa. Ovat kivoja, pitäisi hankkia lisääkin. Punahatut kukkivat tänä vuonna myöhemmin kuin ennen. Harmillista, ovat niin hienoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa tutustumaan blogiini 😊. Punahatut löysin vasta toissavuonna ja ovat nyt omia syyskukkijoiden suosikkeja. Tavoitteena on löytää lisää lajeja.

      Poista