maanantai 14. syyskuuta 2020

Syksysävyjä

 Muutama ruskansävyinen kuva piti ottaa ilta-auringossa.

Rannan nuotiopaikka ei ole edennyt kuukauteen. Mahtaneeko tänä syksynä valmistuakaan kun aika kuluu sisäremonttiin. Kivahan tuossa olisi tulen äärellä istuskella syksy- ja talvikylmässä.

Revontuliatsaleassa on hieno punaisen sävy. Jos ei monella kukalla tänä vuonna ilahduttanut niin ainakin syysväri on kaunis.

Kevätatsalean sävy on vielä hailakampi.

Mukavasti tuuheutuneet alkukesällä istutetut patjarikot. Ensi keväälle kukkia luvassa?

Jalokärhö Tae on tehnyt näin ison nupun. Jännitys tiivistyy vieläkö ehtii kukkaan.

Eilen päästiin maistelemaan kiinanlaikkuköynnös Annikin hedelmää ensimmäistä kertaa. Ihan nimensä mukaisesti minikiivi. Maku kuin isommalla esikuvallaan mutta ei tehnyt sitä ikävää kirvelevää tunnetta suuhun. Kyllä tuota ihan hedelmienkin (vai marjojen?) vuoksi kasvattaa. 

Viime kesänä kaulattu haapa aloitti ruskan aikaisin metsänrajan penkin takana. Komean punaiset lehdet. Jokohan tuo alkaisi luovuttaa ja pääsisi ensi kesänä viimein kaatamaan?

Syksyn tuntua on pihalla kovasti. Loppukesästä on ollut mukavaa nautiskella oman puutarhan tuotoksia. Viimeisiä herneitä keräiltiin vielä iltapalaksi. Hyvin ehtivät vielä kypsyä pitkästi kesäkuulla tehdystä kylvöstä huolimatta. Keltaluumu on jo lähes pudottanut lehtensä. Joko se ei pitänyt nosto-operaatiostani tai aloittaa (tänäkin vuonna) talveen valmistautumisensa aikaisin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti