lauantai 26. syyskuuta 2020

Syyskuun lämpöaallon aikaan

 Syyskuun lopullehan iski oikein lämpöaalto. Jospa päiväiset jopa 20-asteeseen nousevat lämmöt auttaisivat nupullaan olevia kärhöjä aukaisemaan vielä kukkansa. 

Kesän suosikkikin tarhaviinikärhö Pernille sai toisen kukan auki.

Syreenin juuruksen peittokasvit ovat mukavasti levinneet. Siementaimista keijunkukkia violetti- ja viherlehtisenä sekä peittokurjenpolvea.

Nuppuja olisi vielä käsittämättömän paljon noin pieneen taimeen. En ole tässä pihassa moista nuppumäärää nähnyt missään kärhön kasvatusyrityksessäni. Suosittelen ainakin tämän kesän perusteella hankkimaan omaan pihaan jos Pernilleen törmää.

Tarhalyhtykärhö Princess Kate avasi vielä yhden kukan.

Haltiankukka (heucherella) Solar Eclipse saisi näyttää aina syysasuiselta.

Keijunkukka (heuchera) Midnight Rose on punastuttanut muutamia lehtiään. 

Koreaköynnöskuusama Serotina

Pelargonia Appleblossomit kukkivat edelleen. 

Nimettömät pinkit pelargoniat myös. Saavat olla rauhassa niin pitkään kunnes halla vie ja laitan sitten kompostiin.

Eurobulbin tilaus saapui. Postista unohtivat kuitata saapuneeksi määränpäähän mutta arvelin lähteä kyselemään kun olivat viimeisen raportin mukaan jo kaupungin sisällä kuljetuksessa tiistaina. Sieltähän se paketti löytyi.

Hyvin olivat pakattuna kuten viimeksikin

En taida ainakaan sipuleita vielä istuttaa kun maa on aika lämmin. Mitenköhän kevätkurjenmiekat ja valkovuokkojen juurakot, joko ne uskaltaisi vai suorastaan pitäisi istuttaa? Jos ei kellään ole parempaa tietoa niin maahan viikonlopun aikana päätyvät. Kun keksisin ensin vielä mihin 🤔


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti