lauantai 31. heinäkuuta 2021

Heinäkuun lopun kukkatilanne

 Elokuun vaihtuminen alkaa olla tosiasia. Toivottavasti kesäkelejä vielä kuitenkin riittää. Kukkia kuitenkin riittää ihasteltavana. Päivänliljoja kannattaa mielestäni ehdottomasti olla useampi laji. Tänä vuonna on riittäänyt joka päivälle jotain ihasteltavaa jo muutaman viikon ajan ja nupuista päätellen kukintaa on vielä tulossa.

Tällainen kaunotar avautui ensi kertaa tänään, päivänlilja Adamas.

Little Anna Rosa

Nämä aukesivat vierekkäin etupihan penkissä

Myös Calico Jack aukaisi nuppunsa.

Janice Brown naapurin rajapenkistä.

Metsänrajapenkissä yksi viidestä Minstrel Boysta. Näitä tilasin aikanaan Viherpeukaloilta ja sieltähän harvemmin saa ainoastaan yhtä kappaletta mitään perennoja. Tässä penkissä kukat ovat tänä kesänä selvästi suurempia kuin muiden kaltaistensa.

Nimetön pienempikukkainen päivänlilja

Entrapment kukkii tänä kesänä runsaasti.

Pink Damask

Hortensia Summer Loven kukissa ei näy merkkiäkään kuihtumisesta vaikka ensimmäiset kukat aukesivat melkein kuukausi sitten. 

Viime kesän ostos punahattu (echinacea) Moodz Purple aukoi ensimmäisen kukan metsänrajan penkissä.

Tarhapunahattu Fountain Pink Eye on jotenkin niin herttainen pienellä pinkin vivahteellaan.

Hortensia Early Harry.

Pinkkiin alkavat tämänkin kukat jo vivahtaa. Mielestäni juuri nyt kauneimmillaan.

Heippa heinäkuu, olit oikein mukava.


4 kommenttia:

 1. Nätit päivänliljat ja vielä nätimpi hortensia. Heinäkuulta jäi kyllä hyvin kukkaisat tunnelmat mieleen, vaikka kuivuus vähän nostikin jännitystä. Mukavaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työläs oli heinäkuu kastelun suhteen. Kesäkukkiakin piti kastella lähestulkoon joka ikinen päivä. Ripaus pinkkiä hortensian terälehdissä on ihanan herkkis.

   Poista
 2. Sinulla on paljon kauniita päivänliljoja minullakin niitä löytyy useampi erilainen ja ovat minusta hyviä perennoja. Jostain syystä tänä vuonna eivät kaikki kuitenkaan kukkineet ollenkaan.
  Hortensiat on myös kauniita ja pitkä on niiden kukinta aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivänliljat eivät joka vuosi tunnu kukkivan, ilmeisesti on jotain hankalampia lajeja jotka kukkivat nihkeämmin. Onneksi noita on nyt niin monta että muutama kukkimaton ei ole haitannut.

   Poista