keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Pari hankintaa

  Kotimaan reissulta palattu ja pari puutarhahankintaakin oli tehtävä kun kerrankin kehutun Muhevaisen puutarhamyymälän lähellä käytiin. Onnistuin selviämään ostoksista tehokkaasti noin vartissa. Kiersin ensin kärhövalikoiman todeten sen varsin niukaksi joten ostamatta jäivät. Punahatuista löysin kaksi mieleistä Delicious Candy (40-50cm) sekä Sunseekers Red (40-60cm) joka livenä oli ihana pinkkisävyinen kuin Karibianmeren auringonlaskussa. Yksi matalammaksi 30-50cm jäävä syysleimukin matkaan tarttui, vaaleanpunainen Famous Light Pink. Varsin maltillinen ostosreissu. Ei kyllä kyytinkään olisi juuri enempää mahtunut.

Siinä ostokset odottavat toistaiseksi maahan pääsyä. Vasemmalta syysleimu, tarhapunahatut Sunseekers Red ja Delicious Candy.

Ennen lähtöä kuvasin aamusta metsänrajan penkistä jo suorastaan runsaan päivänliljakukinnan.

Edessä Entrapment ja takana Pink Damask.

Pink Damask ei nimestään huolimatta ole järin vaaleanpunainen vaan aika oranssiin vivahtava. En hirveästi tästä pidä ja näitä on eksynyt pihaan vielä ainakin kaksi kappaletta. Toisen ostin eri nimellä mutta kukkiessa joskus paljastuu yllätyksiä.

Entrapment on kaunis ja varsin kiitollinen kukkijakin.

Kotiutuessa piti luonnollisesti kiertää puutarha. Muutama ohikukkinut päivänliljan kuivunut nuppukin löytyi harmituksekseni kevään istutuksista. Toivottavasti pääsen vielä näkemään uusia nuppuja auenneena.

Päivänlilja Minstrel Boy

Little Missy?

Nimi jäi keksimättä tälle päivänliljalle

Metsänrajan penkki alkaa saada väriä myös syysleimuista.

Kukka tällä jo hiukan ruttuun menossa mutta onneksi on uusia nuppuja odottamassa.

Onpa kiva olla taas kotona. Huomenna viileämpi keli joten aion hyödyntää sen istutuspuuhiin ja kasvien pieneen siirtelyyn.2 kommenttia:

  1. Hienot punahattulöydöt. Päivänliljasi kukkivat kauniisti. Pink Damask löytyy minultakin. Kiva, että mainitsit sen, kun olin unohtanut nimen.

    VastaaPoista
  2. Söpöjä pinkkejä päivänliljoja, kaikki toinen toistaan kauniimpia. Tuosta oranssiin vivahtavasta minäkään en oikein omassa puutarhassani välittäisi. Uudet punahattuhankinnat näyttävät myös kauniilta. Toivotaan pitkää ikää niille. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista