maanantai 5. heinäkuuta 2021

Pink Fantasy

 Jalkokärhö Pink Fantasy ilahdutti lähes auenneella kukallaan kotiintuloa. 

Sievä on tämäkin. Pink Fantasy kasvaa etupihan penkin obeliskissa.

Vieressä Pernille on avannut lisää nuppujaan. Parin vuoden päästä toivon tähän syreenipuuhun runsasta kärhöjen kukintaa.

Seuraava Omoshiron nuppu aukeaa.

Etupihan penkin reunassa keijunkukkien sävymaailma miellyttää omaa silmää. Rehottavat sipulikasvien kuivat lehdet tosin näyttävät rumalta. Alkavat olla valmiit poistettavaksi.

Pioneista jäi vain kuivettuneita terälehtiä ja kehittyvät siemenkodat. Eivät niin nättejä tässä vaiheessa.

Keskellä näkyvä päivänliljapuska Minstrel Boy alkaa olla jo hyvän kokoinen. Nuppujakin jo näkyy kuten suurimmassa osassa päivänliljoja. 

Etupihan kesäkukkaistutukset ovat myös rehevöityneet.

Värimaailmaksi suunnittelin vaaleanpunaisen ja pinkin sävyjä. Yksi pelargonioista päätti kuitenkin toisin ja päätti kukkia lähes rubiininpunaisena. Olkoon sitten noin kun en vaihtamaankaan enää ala. Pinkki mustasilmäsusanna tuntuu viihtyvän.

Amppelidiana ja mustasilmäsusannat. Näitä tulee toistekin. Diana on pärjännyt hyvin helteestä huolimatta.

Rannan köynnöksetkin voivat hyvin. Tarhalyhtykärhö Duchess of Albany on saavuttanut lähes köynnöstukensa huipun.

Nuppukin on jo hyvän kokoinen. Pian kukkii. Toisella puolella tukea koreaköynnöskuusama Serotina on saanut myös vauhtia kiipeilyynsä. Vielä ei nuppuja siinä näy.

Kasvaa se aidannekin vaikka aina hitaammin kuin toivoisi.

Loppuun vielä taimikasvatuskuulumisia. Punahatun siementaimi on terhakka mutta ei varsinainen jättiläinen.

Kerrottujen esikkojen siementaimet ovat tässä vaiheessa. Esikkoja alkavat jo muistuttaa tosin miniatyyrikoossa.

Kesäkukkia on pitänyt kastella joka päivä tässä helteessä. Sadetin pääsi tällä kertaa taas yläpihalle kastelemaan mestäpuutarhan puolta. Atsalea Double Pink taas uhkaavasta lurpatti uutta kasvuaan mutta piristyi kastelusta. Kunhan tuohon tämän kesän juurtuu ja aluskasveiksi istutetut imikät toivottavasti leviävät jatkossa maata peittämään ja kosteutta pitämään niin toivon että kastelun tarvekin vähenee.4 kommenttia:

 1. Eipä tua "väärän" färine pelargooni yhtää haittaa, eikä kukaa sitä eres hoksaakkaa, jos ei mainitte. Mullaki pinkki mustasilimäsusanna.....tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ikinä tulee pinkin mustasilmäsusannan siemeniä myyntiin niin yritän kasvattaa. Ostotaimiin kuitenkin tyytyminen toistaiseksi. Onneksi pelargoni ei nyt totaalisen eri värissä ollut, voisi pahemmin jo häiritä silmää.

   Poista
 2. Ihanat kärhöt niin tässä kuin edellisessäkin postauksessa! Toivottavasti kasvavat reippaasti, niin saat kunnon kärhötarhan muutaman vuoden päästä.
  Esikot taitavat kasvaa aina alkuun hirmuisen hitaasti. Muutama vuosi sitten kasvatin palloesikkoja siemenestä ja hyvä jos syksyyn mennessä ehtivät peukalonkynnen kokoiset lehdet tehdä. Sitten kuolivat seuraavana talvena, kun ei sattui keskimääräistä ankarammat olosuhteet kohdalle. Teillä taitaa olla sen verran hiekkaisempi maa, ettei pitäisi ainakaan talvimärkyydestä olla riesaa, joten ehkäpä pääsemme ensi keväänä näkemään jo ensimmäisiä kerrottujen esikkojesi kukkia.
  Minunkin piti jo kastella yhtä tänä kesänä istutettua atsaleaa. Edellisestä sateesta on jo aika pitkä aika, tosin muita kasveja kuivuus ei vielä ole vaivannut. Toivotaan reipasta sadekuuroa ennen kuin alkaakaan vaivata :) Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä toivoisin ensi esikoihin kevääksi jo kukkia ainakin niistä viime vuoden kasvatuksista jotka ovat ehkä parhaimmillaan nyt jopa tulitikkuaskin kokoisia 😉. Teillä savimaa auttaa vähän kuivuuden siedossa. Täällä ei pärjää kasteluitta. Mutta eipä ole talvimärkyydenkään kanssa sitten ongelmia kuten arvelit. Saman vuoden istutukset vaativat aina hiukan enemmän hoivaa kunnes juurtuvat kunnolla.

   Poista