lauantai 24. heinäkuuta 2021

Pinkin sävyjä

 Kiireinen loma kun ei kotona ehdi aikaa viettää. Huominen saa olla kuitenkin kotipäivä. Onneksi hellettä ei nyt ole ollut kun kasteluaika on ollut vähissä. Penkeissä on nyt taas väriä ja uutta katseltavaa melkein päivittäin. Siitä pitävät huolen päivänliljat. Heinäkuun alussa kun tuntui ettei mitään uutta näy.

Yhteen kuvaan mahtuu aika monta ihanuutta. Edessä kärhö Pink Fantasy, heti takana punahattu Magnus. Vasemmalla taustalla syysleimu Sherbet Blend vierustallaan toinen syysleimu Early Red. Takana näkyvät pinkin sävyissä punahatut.

Violetin sävyinen syysleimu Sweet Summer Purple. Vasemmalla päivänlilja Calico Jack.

Calico Jack lähikuvassa

Little Anna Rosa

Little Anna Rosan sijainti vielä muistiin läheltä etupihan penkin kulmausta.

Janice Brown aloitti naapurin rajapenkissä.

Sama Janice Brown kukki muutama päivä sitten kahdella kukalla. Sävy eri aikaan kuvattuna kovin erinäköinen kameran läpi.

Metsänrajan penkistä päivänlilja.

Exotic Treasure etupihalta

Erityinen yllätys ilahdutti. Naapurin rajapenkistä olen kuvitellut nousevan Dorothy Waltonin varsia mutta kukkahan on nyt aukeamistaan aloittaessaan ilmiselvästi muu. Tässähän aukeaa mitä ilmeisimmin kadonneeksi jo ristimäni loistokärhö Maria Skolodowska Curie.

Pian kokonaan auki päärynäpuun penkistä tarhaviinikärhö Avant Garde, mielenkiinnolla odotan miltä näyttää kun keskustakin on auennut.

Yksi värililjakin joukkoon.

Huomenna päästään taas ainakin lähelle hellelukemia. Kastelupuuhia siis tiedossa hiljan tehtyjen kasvien siirtelyoperaation jäljiltä.


8 kommenttia:

 1. Puutarhoille tekee hyvää hetken viileämpi kausi. Upea kukka Avant Gardessa, erikoinen ja kiehtova.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On erilainen kukka tosiaan tuossa Avant Gardessa. Tänä vuonna istutettu ja livenä hirmuisen pieni, koko kärhö kasvaa miniatyyrikoossa lehtien kokoa myöten.

   Poista
 2. Sinulla on hieno kattaus kauniita päivänliljoja. Punahattujakin iso joukko odottamassa perhosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivänliljat ovat päätyneet tämän pihan keräilykohteeksi kun ovat kauniita ja varsin kestäviäkin. Ainoa miinus on lyhytkestoinen yhden kukan kukinta. Onpa toisaalta joka päivälle odotettavaa jos riittävän monta kasvia tai suurta pehkoa useammalla kukkavarrella löytyy.

   Poista
 3. Oikein karkkipinkki kattaus :) Olipa ihana yllätys 'Maria S. Curielta'. Hyvä tietää, että se kukkii kerrannaisin kukin myös uusilla versoilla, niin uskaltaa ostaa, jos vastaan tulee. Jotkut kärhöt kun tekevät kerrannaiset kukat vain vanhoihin versoihin. Hienoja ovat muuten nuo päivänliljasi. Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi väittää tylsäksi vaikka sävy onkin sitä pinkkiä mutta löytyy samaakin väriä monenlaatuista 😄. Maria S. Curie on kaunis mutta vähän heikosti tuntuu viihtyvän paikassaan. On harmillisen hankala siirtäkään joten olkoon tuossa nyt. Kannattaa kokeilla jos tulee vastaan. Näyttää tosiaan tulevan kerrannaiset kukat uusiinkin versoihin. Jos ja kun tuosta kunnolla aukeaa niin luonnollisesti kuvaa tulee 😊

   Poista
 4. Tarhaviinikärhö Avant Garde näyttää kauniilta, pitääkin laittaa nimi mieleen. Sinulla on paljon erilaisia päivänliljoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avant Garde oli itsellekin uusi tuttavuus ennen kuin Mustilasta sen bongasin. Hauska kerrotumpi keskusta tuolla.

   Poista