tiistai 31. toukokuuta 2022

Kesäkukkapostaus

 Loman kunniaksi oli taas aika laittaa kesäkukat. Tällä kertaa karsin muutaman isomman ruukun pois laiskuuttani ja ehkä hiukan nuukuuttanikin. Keventäähän tuo hiukan kastelu-urakkaa jota viime kesän helteillä tuntui välillä olevan liikaakin. Etupihalla on nyt kaksi laatikkoa ja yksi amppeli. Takapihalle alapihan puolelle tuli vain yksi amppeli olohuoneen kuistille ja rantaan yhteensä kolme isompaa ruukkua.


Etupihalla kahteen laatikkoon pelargoniat kaverinaan valkoinen amppelidiana. Amppelissa syntymäpäiväksi saatu valmis sekoitus lobeliaa ja miljoonakelloa.

Yhden amppeliruukun sorruin ostamaan. Säiliöllinen amppeli jossa oli vielä multatilaakin kunnolla oli vaan pakko saada. Tässä pinkki mustasilmäsusanna miljoonakellon kanssa.

Terassin reunassa vime vuonna mieluisaksi osoittautunut pinkit mustasilmäsusannat vaaleanpunaisen amppelidianan sekä miljoonakellon seurana


Paljun viereen pelargonia, kerrottu tähtisilmä ja kerrottu valkoinen miljoonakello.

Nuotiopaikan portaiden yläpäässä valkoinen ja pinkki mustasilmäsusanna (niissä oli siis settitarjous joten siksi näitä on nyt viljelty vähän joka ruukkuun). Samaan ruukkuun änkesin kolme neilikkaa ja vaaleanpunaisen kerrotun miljoonakellon.


Näiden parissa menikin aamupäivä istutellessa. Isompien ruukkujen pohjalle laitoin tyhjiä muoviruukkuja joiden päälle leikkasin palasen juurimattoa. Säästävät multaa ja samalla toimivat salaojana. Ennen kastelua jaksoi ruukut vielä kantaa täytenä paikalleenkin. Ennen sadetta ehdin juuri antaa kunnon kastelutkin. Nyt vaan odottelemaan rehevöitymistä. Hallanvaaraa ei nyt näyttäisi ennusteissa olevan joten uskoisin olleen ihan sopiva ajankohta näille puuhille jo. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti