tiistai 11. lokakuuta 2022

Nurmikon tuho

 Halusin vaan ihan lyhyesti jakaa pihanlaittajan kauhukuvat. Kaivinkone kävi työpäivän aikana kaivamassa ja näky oli kyllä paljon kauhukuvitelmianikin pahempi. Tästä ei kai voi olla suunta enää kuin ylöspäin. Onneksi nuo kaivannot peitetään taas kun putket saadaan ensi pohjalle.





Pientä laittoa vaatii tuo nurmikko ensi vuonna. Eipä siinä kovin kummoinen nurmi kasvanutkaan ja multaa oli suurelta osin aivan liian ohuelti. Tuleepa sitten kerrasta paranneltua tuokin vaikka ensi kesään tulee menemään. Toivottavasti tulee hyväluminen talvi niin ei tarvitse pitkin pihaa tällaisena katsella.


8 kommenttia:

  1. Kaivinkoneen kaivuun jälkeen piha näyttää kyllä aina melko karun näköiseltä. Meilläkin kaivinkone vieraili elokuussa takapihalla, kun sinne kaivettiin valokuitukaapeli. Urakoitsija peitti kuitenkin sopimuksen mukaan kaivuu-uran, siisti kaivuujäljet, levitti uutta multaa pintaan ja kylvi nurmikon. Meille ei onneksi jäänyt muuta työtä, kuin kylvöksen kastelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi kaivannot alkaa olla meilläkin nyt peitetty. Uutta nurmikkoa ei tosin kannata ennen kunnon uutta multakerrosta alkaa pelkästään paikata. Teidän pihan paikkauskylvöt ehtivät mukavasti jo syksyyn niin keväällä nurmen luulisi olevan jo melko pian kuin entinen.

      Poista
  2. Karun näköistä, mutta onneksi on talvi edessä. Sitähän ei tiedä, miten paljon uusia ideoita nurmikon laitto ja jälkien siistiminen tuo tullessaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Optimihan olisi tietenkin ollut ehtiä laittamaan piha jo syksyllä kuntoon ja nurmi kylvetyksi syyskosteille. Ehtiipähän toisaalta nyt rauhassa miettiä miten halutaan nuo maanmuodot ratkaista.

      Poista
  3. Olen, varma, että ensi kesänä alue on ihan siisti. Kuten sanoit, ehkä nurmikosta tulee entistä parempi, saattaa myös olla, että myllerryksestä jalostuu jotain uutta kivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On nuo kaivannot onneksi jo peitossa. Tosin kovin hiekkaista maata jolle pitää jokin siirtoratkaisu keksiä jos haluaa riittävän multakerroksen nurmelle saada

      Poista
  4. Vähänhän tuo karulta nyt näyttää mutta kyllä se siitä aikanaan siistiytyy. Ja ehkä tosiaan johonkin kohtaan tulee talven aikana aivan uusia ideoita kun maa on nyt tehokkaasti myllätty. Viikonloppuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tulee luminen talvi peittämään jälkiä. On tuo nyt sentään tasattu nyt mutta nurmi on toistaiseksi vähissä.

      Poista