torstai 20. lokakuuta 2022

Syyslomasuunnitelmia

Näköjään puutarhatyöt jatkuvat sittenkin. En malttanut olla tilaamatta kun Viherlandiasta bongasin alemyynnin ja sattui vielä juuri se haaveilemani Ruby Tears -riippaomena olemaan saatavilla. Sievät vaaleanpunaiset kukat alkukesästä ja punaiset pienet omenat syksyllä yhdistettynä riippamuotoon ovat melkein täydellinen yhdistelmä. -30% kelpasi minulle ja kavereina puulla oli matkassa jalosyreeni Belle de Nancy, pallohortensia Pink Annabelle, komeakotakuusama Monet sekä perhosorvokki Freckles. Japaninhiirenporras Metallicumia tuli kaksi. Tilaamani valkoinen palloesikko olikin loppunut josta tuli nopeasti tilauksen jälkeen tekstiviesti sopiiko vaihtaa toiseen Metallicumiin. Joustavaa ja nopeaa palvelua kuitenkin jos en täysin toivomaani saanutkaan. Kipaisin taimet tänään postista, hyvin olivat matkasta selvinneet. 


Eiväthän nämä kasvihankinnat tähän aikaan syksystä järin kuvauksellisia ole. Vasemmalta perhosorvokki, kaksi japaninhiirenporrasta, komeakotakuusama, jalosyreeni ja etualalla pallohortensia.

Ruby Tears on myös jo lehdetön. Puun muotoon olen ihan tyytyväinen. Riippapuiden kanssa on aina hiukan riski ostaa postimyynnillä jos sattuu kovin muotopuoli tapaus. Tätä saisi hiukan lisäkorkeuttakin ohjattua kasvamaan. Taustalla hiukan tasaisempi pihamaa jälleen.

Omenat ovat tuollaiset pienet ja kirkkaan punaiset. 

Näille kehittelen joko valeistutuspaikan talveksi tai jos aika riittää ja ehdin ensi viikon lomalla setviä tuon viimeisimmän kasan maata ja kiviä niin kenties pääsevät lopullisemmille paikoilleenkin. 

Viime viikonloppuna kipaisin Hankkijallakin. Virallisesti lähdin ostamaan puille suojaverkkoja. Saatoin ehkä olla kuullut kukkasipulien olevan jo -50 -prosentin tarjouksessa. Tuli noita muutama sipuli sitten ostettua. 

Eikä nuo sipulit lopulta tuohonkaan loppuneet. Darwintulppaaneja jäin jotenkin vielä kaipaamaan lisää. Kun Viherpeukalotkin lopulta eilen näyttivät laskeneen sipulien hinnat puoleen hintaan oli pakko vielä sieltäkin tilata. 40 kpl valkoisia Hakuun-tulppaaneja ja 20 kpl pussilliset Salmon Impression, Pink Impression, Apricot Impression, Mystic van Eijk -tulppaaneja. Vielä 20 valkoista orkideanarsissi White Marvelia ekstrahankintana. Olisi varmaan syytä siis saada istutusalueet kuntoon. Noille kun pitäisi vielä paikat keksiä enkä keväällä malta odotella tulppaanien kukinnan lopettamista jos keskeneräiselle alueelle nuo menen istuttamaan ja pitäisi päästä paikkoja viimeistelemään. Näille hankinnoille toivoisin pidempää ikää joten ehkä tulevina vuosina sipulitalkoot tulevat vielä kevenemään.

Viikonloppua ja lomaa kohti. Nyt on kyllä loma tarpeen, sen verran kiireistä on töissä ollut että kaipaan jotain aivan muuta puuhaa aivotyön tilalle. On nuo kaivannot sentään peitetty jo vaikkakin melkein hiekkaa tuo pinta nyt on. En aio sellaista kelpuuttaa nurmikon pohjaksi joten tarvittaessa vaikka kaivettakoon pintamaata keväällä pois ja kuskataan jonnekin kunhan ei nurmikon alle jää enää ohutta multakerrosta.




6 kommenttia:

  1. Loppusyksyn alemyynnit saavat aikaan enemmän tai vähemmän harkitsemattomia ostoksia. Siksi olen nyt yrittänyt pysyä itse poissa taimistoilta. Tuli kesän aikanakin jo hankittua yhtä sun toista ja siemenkirjeestä varmasti tulee lisää kasveja. Hyviä löytöjä olet kyllä tehnyt. Toivotaan niille pitkää ikää!
    Ylimääräiset sipulikukat voi istuttaa myös isoihin ruukkuihin ja haudata niissä maahan talveksi. Silloin ne on helppo siirtää pois tieltä mihin aikaan keväästä tahansa ja laittaa vaikka sisääntuloa koristamaan.
    Haastoin sinut blogissani, käyhän kurkkaamassa :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvihankinnoissa onnistuin hankkimaan jopa niitä mitä olin kesän aikana ehtinyt tuumailla. Eiköhän nuo tuosta ehdi juurtua niin keväällä voin toivottavasti onnitella itseäni edullisemmista hankinnoista. Istutustilaa kyllä noille löytyy. Tulenpa blogiisi vierailulle haasteeseen tutustumaan :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tuo haaveilemani Ruby Tears oli kyllä kiva löytö alennuksesta enkä varmasti hankintaa kadu. Komeakotakuusama oli täysin ensimmäinen laatuaan kuusamista tähän pihaan. Olen niitä katsellut mutta tänne III-vyöhykkeelle ei tuntunut sopivaa löytyvän. Toivottavasti ehtivät talveksi juurtua, iskin pikaisesti multaan etteivät juuripaakut ehdi yöpakkasiin jäätyä.

      Poista
  3. Kuulostaapa houkuttelevilta hankinnoilta. Vielä ehdit istuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin toissailtana taimet maahan etteivät juuripaakut joudu mahdollisten yöpakkasten armoille. Ei haittaisi jos vielä plussalla menisi muutama viikko niin ehtivät paremmin juurtua.

      Poista