perjantai 25. elokuuta 2023

Kuntalla vihreyttä

 Näköjään tämäkään vuosi ei tehnyt poikkeusta ja loman loputtua blogin päivittäminen uhkaa hiljetä. Kun lähes kaikki kasvit tuntuvat jo vähintään kerran esitellyiltä ei samannäköisiä kukkia jotenkin kehtaisi moneen kertaan kuvata. Mutta nyt on ainakin muutosta pihalla esittää kun kuntta alkaa olla paikallaan ja piha vihertyi kerrasta. Nyt vain ahkeraa kastelua syksyn ajan ellei taivaalta sitä itsestään tule. Aikamoisen mahtavaa että viime vuodesta alkanut työ alkaa viimein olla päätöksessään. No kulkuväyliä on vielä laitettava mutta pahasti silmää häiritsevää ei näkymissä kuitenkaan enää yläpihalla ole. Yöllä vielä heräsin hirveään kaatosateeseen ja unettomana tovin mietin miten hiekat taas lähtevät karkuteille. Onneksi nyt sekin stressinaihe on poistunut kun kuntta on hiekkaa kaatosateelta suojaamassa.


Onhan tämä nyt aivan erinäköinen kuin ennen. Auton ajettava tie on muuttunut ihan jo pelkän kävelyreitin näköiseksi.

Sen verran taas säästettiin että ei haluttu maksaa kuntan paikalleen laitosta vaan päätettiin tehdä työ itse. Sadetin pääsi heti toimeen.

Sauna ei enää näytä irtonaiselta maasta kohoavalta vaan sulautuu maastoon ainakin omaan silmään paljon paremmin.

Vielä kertauksena näkymät ennen sepeli- ja hiekkakuormaa.

Iso kalliopenkki samoin sulautuu nyt maastoon.

Kivireuna nousi melkoisen paljon korkeammallle maantasosta kuin nyt. Suurin kivi nurkassa erottuu edelliskuvassa valaisimen takana.

Ja vielä aiemmin keväällä työstin vasta viimeisiä reunakiviä paikalleen ja siirsin ylimääräistä maata tästä kasasta rinnepenkkiin. Melkoinen ero on multakasasta ihan jo kukkapenkiltä näyttävään alueeseen tullut työstettyä.

Koska hommat oli lähes muiden toimesta tehty töistä kotiin ehtiessäni eikä huomiselle enää mainittavasti tehtävää jäänyt pääsen kuin pääsenkin lähtemään huomenna viimein ensimmäistä kertaa Mustilan taimipäiville. Harmillisesti en taida ketään teistä blogivierailijoista livenä tunnistaa jos joku muukin sinne teistä lukijoista eksyy. Toiveissa olisi löytää jotain kivaa täytettä loppuihin penkkien aukkopaikkoihin ja pääsisin sitten keväällä suoraan nauttimaan hyvin juurtuneista reippaaseen kasvuun lähtevistä kasveista. Kova yritykseni olisi saada viikonlopun aikana vielä kukkakuviakin laitettua ja muutamaa hankintaa eisteltyä. 





13 kommenttia:

  1. Kuntta kyllä muutti maisemaa tosi palio. Ny näyttää viihtyysän viheriältä. Suuren tyän oot nuaren penkkien ja kivireunusten kans teheny.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa saada vehreyttä palautettua. Taitaa olla nyt jopa vihreämpää kuin ennen rakennusprojektia. Suorastaan valtava on ollut työ mullan siirtelyiden ja kivien kanssa mutta onneksi kaikkea ei ole tarvinnut saada kerrasta valmiiksi. Kahdessa kesässä jo saa melkoisen paljon aikaan.

      Poista
  2. Hyvältä näyttää. Saunakin on kuin se olisi aina noussut keskeltä varpuja.
    Mukavaa Mustila-reissua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varvut hienosti naamioivat kaiken alleen ikään kuin kaivantoja ei olisi ollutkaan ja sauna tuohon kummulle rakennettu :)
      Mustilan-reissu oli onnistunut ja kannatti ehdottomasti käydä vaikka ajamista olikin. Tein hienoja löytöjä, niistä tulee luonnollisesti postausta kunhan ehdin niille paikat katsella.

      Poista
  3. Ahkerointi kyllä aina palkitsee; kiva katsella työn tuloksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee kieltämättä ikkunasta tuijoteltua muuttunutta maisemaa monta kertaa päivässä.

      Poista
  4. Kuntta viimeisteli kaiken tosi hienosti ja se sopii teidän maisemaan ihan loistavasti. Sauna näyttää hyvältä ja nyt kuntan ympäröimänä se asettui ympäristöön kivasti. Nuo kivet ovat hyviä katseenvangitsijoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan joka paikkaan ne kunttaa laittaisi mutta tässä oli kyllä sellaiselle juuri luonteva paikka. Kivet tuntuvat sopivan kuntan kaveriksi ja olen edelleen tyytyväinen että niitä tuli hyödynnettyä monessa.

      Poista
  5. Kylläpä näyttää hyvältä ja luonnonmukaiselta. Kuntta sopii alueelle enemmän kuin hyvin. 😊👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä oli kyllä ainoa vaihtoehto pyrkiä palauttamaan varvut ja sammal maisemaan, entisessä muodossaan ei kyllä näin rehevästi tainnut koskaan kasvaa.

      Poista
  6. Hienolta näyttää! Kuntta sopii todella hyvin tonttinne kallioiseen ja männikköiseen maastoon ja viihtyykin varmasti siellä paremmin kuin vaikkapa monen asuntomessukohteen paahteisella pihalla. Saunakin asettuu oikein hyvin ympäristöönsä. Vähän myöhässä kahlaan taas näitä postauksia läpi mutta ehkä se ei haittaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan jokaiseen pihaan en näe kunttaa oikeana ratkaisuna nurmikon korvaajaksi mutta tuohon ei kyllä nurmi olisi millään sopinut joten valinta oli lopulta melko helppo. Kiva jos jaksat kommentoida vaikka jälkikäteenkin, itselläkin jää välillä toisten blogien lukeminen viiveiseksi.

      Poista
  7. Onpa kaunista jälkeä saatu kuntalla, onnittelut. Kuntta yhdistettynä murskeeseen, sepeliin tai jopa isompiin kiviin, kuten teillä on tehty, on kaunis ja luonnonmukainen ratkaisu. Löysin firman, jolla on myynnissä sekä luonnonkiviä että mursketta. Näitä käytän minäkin kuntan ohella pihan maisemointiin.

    VastaaPoista