keskiviikko 30. elokuuta 2023

Kevätkukkia loppukesällä

 Välillä ihan kukkakuviakin kun viimeisten istutusten paikat on saatu talletettua. Päivänliljoissa on onneksi vielä joitain nuppuja jäljellä ja kukinta jaksaa viileämpien öiden ansiosta jopa toista päivää. Muutama uusista hankinnoista on näköjään sekaisin vuodenajoista kukkiessaan kevään tai alkukesän sijasta näin loppukesällä.


Etupihalle tuli näemmä vahingossa tehtyä tällainen sointuva asetelma keijunkukan herkkien kukkien ja päivänlilja Adamasin yhdistelmänä.

Canadian Border Patrol saman etupihan penkin tienpuoleisella sivulla.

Aika kivan sävyiset nämä Viherpeukaloiden matalat värililjat jota nimettöminä myytiin mutta pitäisin todennäköisenä tämän kauden valikoimaa selatessa nimen olevan Rozalynn.

Tämä punahattu on ihanan värinen ja mallinen, Sunseekers Rainbow vaiko joku muu. Saisikohan tästä siemeniä vaikka juuri kyllä ajattelin keskittyä hankikylvettäviin vähemmän hoivaa kaipaaviin perennoihin ensi keväänä.

Aiemmin tänä kesänä hankittu jouluruusu Double Ellen Pink Shades yllätti loppukesän kukinnallaan alppiruusu Mikkelin juurella. Ainakin tuli varmistus että mieluisalta näyttää.

Rönsyleimu Rosea alkoi myös yllättäen kukkia vaikka alkukesän kukkija onkin.

Pinkin sinivuokko Rubra Plenan kuva Mustilan taimipäivän myyntipöydässä oli ainakin tähän ostajaan onnistuneesti vetoava.

Joko huomenna on muka elokuun viimeinen päivä. Millään en olisi valmis syksyn tuloon. Näinköhän joudun vielä istutuslapio-ostoksille kun paras ihanan tukevavartinen lapioni päätyi ilmeisesti jonnekin kuntan alle häveyksiin. Perjantaina töistä tullessani oli tosiaan kuntta asennettu mutta niin oli valaisinten kohdan reikien tekoon lainattu lapionikin kadonnut. Kyllä sitä ikävöin jo viikonloppuna kasveja istuttaessani kun muut lapiot eivät ollenkaan tunnu yhtä jämäköiltä savisempaa maata kaivaa.

8 kommenttia:

  1. Elokuun viimeinen päivä tosiaan menossa, mutta ulkona ei kyllä näytä kovin paljoa syksyiseltä. Aivan upea päivänlilja ja todella juhlavan kaunis yhdistelmä keijunkukan kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi vielä ihan kohtuullisia kelejä on ollut ettei kalsea syksy ole heti elokuun lopusta sentään alkanut. Toivottavasti syyskuullekin riittäisi vielä lämpimiä päiviä.
      Hauska miten joskus tahattomastikin sattuu sopiva kasviyhdistelmä. Keijunkukkia kun ei kukkien perusteella edes valitse kun huomio on enemmän lehdissä.

      Poista
  2. Syksyllä kummasti aina joku kasvi sekooloo kukintansa kans. Ihana jouluruusu ja nii nami vuakko.......pakkosaaralistalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän tuollaista sinivuokkoa nyt voinut ohittaa kun kuvakin oli menty kukista viereen laittamaan. Saattaa itku päästä jos talven jälkeen tuota ei näy tai pupu söisi nuput.

      Poista
  3. Minäkin ihastelin erityisesti tuota ensimmäisen kuvan kasviyhdistelmää. Ihan täydellinen. 👍
    Mukavaa alkavaa syyskuuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan ei voi ottaa yhdistelmästä täyttä kunniaa kun satuin vaan sen rivistön päivänliljoja tuohon toissavuonna hyvin aikaisin keväällä laittamaan muun penkin ollessa vasta melkein pelkkää mullosta 😁.

      Poista
  4. Onpa aika herkku väritys tuossa ensimmäisessä päivänliljassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tuohon kovasti tykästynyt. Pientä röyhelöisyyttä reunoilla mutta myös sopivasti tummaa sävyä ettei liian hempeäksi mene.

      Poista