sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Kukkatilaus

Tämä viikonloppu on mennyt lähinnä makoillessa. Pahin flunssa mitä hetkeen tullut sairasteltua, kuumettakin jo toista päivää. Puutarhojen tuotevalikoimaan tuli taas tutustuttua kun makoillessa on joutanut nettiä selaamaan. Kiinanhortensia Bougie ollut ostoslistalla jo viime kesänä, ei vaan nettikaupoista löytynyt. Ja ei siis puhettakaan että tämän kaupungin puutarhamyymälöistä mitään harvinaisempaa saisi. Edes itoh-pioneja en ole nähnyt mitkä ei nyt niin tavattoman harvinaisia ehkä enää. Nytpä Paratiisin taimitarhojen sivulta bougien löysin ja olihan se nyt vaan saatava. Viime kesänä jo päätin et jos jostain sen löydän niin heti hankin (maksoi melkein mitään vaan). Koska yhden kasvin hankinnalle tilausmaksu olisi pikkaisen liian kova niin täytyihän puskan kaveriksi muutakin samalla tilata. Kyseiseltä puutarhalta olen tilannut viimeksi muutama vuosi sitten köynnöshortensia Mirrandan ja tarha-alppikärhö Pink Swingin. Muistelisin että taimet olivat silloin ehkä vähän pieniä mutta muuten ihan virkeitä.
Rotkolemmikit olleet ihastelun kohteena jo pidempään. Vähän vaiheessa noidenkin paikan keksiminen, kenties kallion terassin vierustan penkkiin riippapihlajien alle mikä varmaan kostein paikka tällä pihalla. Kärhönkään paikka ei ole ihan varma. Pikkutalvioiden kanssa kyseessä on jo kolmas yritys. Miten niin leviää riesaksi asti? Ihan helposti olen saanut monta taimea tapettua pihaltani. En viitsinyt edes useampaa taimea nyt ostaa. Jos viihtyy niin pitäisihän tuon levitä ihan hyvin. Onhan tässä aikaa miettiä jos toimitus on toukokuulla todennäköisesti vasta ellei nyt aikainen kevät yllätä.

Atsalea Ruususen uni oli jo hypisteltävänä viime kesänä ja nyt se jotenkin hyppäsi ostoskoriin mukaan. Taidan laittaa samaan ryhmään tuon atsalean ja bougien. Ja ehkä juurelle tuon pikkutalvion kokeeksi.
Tuossa kaadettavaksi kaavaillun haavan (kaulauksen tulos vielä ensi kesältä epävarma joko on kaatovalmis) vierustaan ajattelin Bougieta ja Ruususen uni -atsaleaa. Onneton virhehankintakin alppiruusu Cunningham’s white siinä taka-alalla häämöttää. Ehkä alppiruusu vaatii kyllä siirtoa jos 3-4 metriseksi kasvavan Bougien siihen eteen istutan, saattaa jäädä pahan kerran piiloon.
Tuossa vielä kesäisempi kuva suunnitellulta paikalta. Taka-alalla näkyy kaadettava haapa. Korkeuseroa tähän maksaruohojen rinnepenkkiin sen verran että pitäisi olla helpohkoa saada riittävä multatila kun tarpeeksi multaa vaan jaksaa tuohon nykyisen varvikon päälle roudata. Luulen että sen suurempaa kitkemistä ei vaadi kun paksun mullan läpi ei kyllä tuosta mikään jaksa ponnistaa. Varsinaisia rikkakasveja kun tuossa ei ole. Samalla taidan nostella kasvit tuosta rinnepenkistä ja lisätä siihenkin multaa.

Tästä ne kevätsuunnitelmat taas lähtee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti