sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Multahommia

Sormet ovat syyhynneet jo koko helmikuun esikasvatusten aloitukselle. Tänään päätin että kevät on riittävän pitkällä aloittaa multahommat. Mainoksen uhrina etsin jo eilen Biolanin kasvusammalta kevään kylvöille. Tähän tarkoitukseen jemmattuun karkkilaatikkoon laitoin kyseistä multaa ja ripottelin pintaan syksyllä keräämäni keijunkukan siemenet. Päälle rei’itetty kelmu ja odotus voi alkaa.

Toivottavasti mustaan pintaan ilmestyisi parin viikon aikana jotain vihreääkin.

Sammalnappejakin ostin mutta niiden käyttö saa hetken odottaa kokeiluaan kunnes pelargoneista toivottavasti saisi pistokasmateriaalia.

Koska luonnollisestikaan mitään ruukkujen pesuja en syksyllä tehnyt niin työ oli aloitettava tylsemmällä osuudella eli ruukkujen tiskauksella. Sen jälkeen hain talvetuksesta pelargonit. Niitä säilytin ruukuista tyylikkäästi muovipusseihin siirettyinä täysin pimeässä mutta sentään normaalia huoneilmaa viileämmässä (patterit 14 asteessa talven yli) varastohuoneessa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun moista olen edes yrittänyt. Ruusunnuppupelargonit Appleblossomit saivat kuitenkin yrittämään pistokasmateriaalin toivossa. Niitä ostin viime kesänä kaksi kappaletta alehintaan terassin piristykseksi juhannuksen aikoihin. Samalla vaivalla nappasin neljä tavispelargoniaa säilytykseen kun kerran hommaan ryhdyin.
Isommat kaksi Appleblossomia ja neljä pienempää taviksia. Tavikset kasvattaneet melkoiset ohuet kasvut joihin en vielä nyt koskenut. Toipukoon ensin ruukutuksesta ennen leikkailuja. Ruusunnuppupelargoneissa mahtavan monta pirteän näköistä oksahaaraa joita toiveikkaana yritän vaalia pistokkaiden ottoa varten kai parin viikon päästä? Yritin kastella vain varovasti, multa oli pelargoneilla kuivaakin kuivempaa mutta mistähän ulkoa se kasvusammal oli kaupan sisälle myytäväksi kerätty. Oli nimittäin todella märkää.
Työhuoneeseen raahasin varastosta miehen ihastukseksi ;) viime keväänäkin käytössä olleen taimihyllyn ja virittelin siihen kasvivalot. Siis ihan perus ikean jalkalampussa aiemmin toimineet valaisinosat joihin vaihdettu airamin kasviledit. Ei ihan niin häiritsevän punainen valo loimota ikkunasta kuin vanhemmassa kasvivalossa. Alakerrassa keijunkukkien kylvölaatikko joka vielä ei valoa hirveästi kaipaa.

Kevät saa tulla :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti