sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Vihanneskylvöt

Vähän suunniteltua myöhäisempään virahti kylvöt tänä vuonna. No toukokuulla kuitenkin ;) Ensin kasvilavasta kitkin lähes kukkivat voikukat ja ison pehkon lemmikkejä. Poika jaksoi osallistua siementen kylvöön ja saadaankin yhdessä seurata mitä kylvöistä syntyy. Kasvilavan puolelle kylvettiin sokerihernettä ja taittoydinhernettä sekä vähän salaattia.

Projektista innostuneena päätinkin kitkeä vielä terassin penkin ja hyödyntää toistaiseksi mulloksella olevan osuuden myös kasvimaaksi. Kenties loppukesästä tai syksyllä siihen pääsisin istuttamaan keijunkukan siementaimia ja esikkoja. Nyt voisikin sitten laittaa vedonlyönnin pystyyn miten monesta rivistä itää. Oli nimittäin niin vanhoja siemenpusseja osa ja vielä varaston pakkasissa olleita löytöpusseja että saattaa iso osa jäädä itämättä. Sisällä säilötyt herneet ja salaatti nyt oletettavasti vielä itävät. Mielenkiinnolla odotan miten käy.

Vasemmalta lähtien kaksi riviä kesäporkkanaa (Sugarsnax), jäävuorisalaatti (Calmar), Side-/ roomansalaatti (Lobjoits Green Cos) ja punervampi keräsalaatti.

Kiinanlaikkuköynnöksen kohdalta jatkuu vihreä kesäkurpitsa ja taittoydinherne (Jessy).

Vielä ylhäällä sokeriherne (Oregon Sugar), keltainen kesäkurpitsa (Gold Rush).

Kesäkurpitsoiden itäminen lähentelisi jo ihmettä koska parasta ennen päivät menneet aikoja sitten, vihreä vuodelta 2013 ja keltainen v. 2014. Uskalsinkin kylvää rohkeasti koko pussillisen kerralla :) Vielä historiallisempi päiväys keräsalaatilla v. 2012 ja sidesalaatti vuosimallia 2013. Muissa oli vielä päiväystä mutta olivat päässeet unohtumaan varastoon talvehtimaan ei niin optimaalisiin oloihin.

Ja eikun odottelemaan kasvun ihmettä (melkein kirjaimellisesti ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti