perjantai 11. kesäkuuta 2021

Alppikärhö aloitti

 Muutama uusi kukka bongattu. Pikapäivitys päivän kukinnoista.

Tarha-alppikärhö Pink Swing

Tämä asustelee etupihan roskakatoksen kyljessä ja alkaa näyttää varsin kaljulta alhaalta. Korkeutta ei ole mitenkään hurjasti mikä johtunee rajatusta kasvupaikan multatilasta. Rohkaistuisinkohan leikkaamaan tämän alas kukinnan jälkeen?

Pian aukeaa myös toinen etupihan syreenipuista, unkarinsyreeni Oden. 

Puistosyreeni Ainola kasvaa aika harvana kukkapenkin vieressä. Toivon tähän ratkaisua viime vuonna istutetuista kärhöistä tarhaviinikärhö Pernille ja White Arabella joista Pernille onkin jo lupaavaa vauhtia kiipeämässä oksistossa kohti korkeuksia. Penkki on ainakin rehevän näköinen tosin tähän kulmaan jäivät kerrotut idänkurjenpolvet vielä etualalta siirtämättä kun ajanpuutteen hidastaessa projektia ehtivät tulppaanit jo kasvaa liian isoiksi raaskiakseni juurelta kaivella perennoja.

Lapsuudenkodin pihalta siirretty nimetön kurjenmiekka.

Violettien pallolaukkojen kaveriksi on aukeamassa valkoisia.

Onpa tuo kiinanlaikkuköynnöksen lehti yksinkertaisen kaunis punertuessaan kärjestä. Ei tarvita kukkia ollakseen näyttävä. (Tarkalleen ottaen kukkiihan tämäkin mutta kukkia eivät järin näkyvästi huomaa)

Loppuun esitellään uusin puutarha-apulainen. Todella toivon tästä apua puutarhassa kiertelyn ja puuhailun nautintoa heikentävään itikkakiusaan. Mosquito Magnet mallia Pioneer. Meillä piha kun on varsin kuiva ja hermot menee silti itikoihin niin miten muut kostealla alueella kestävät. Kerron kun kokemusta tehosta saadaan.

Öitä!


10 kommenttia:

 1. Meillä on kostea piha, metsä vierellä. Hyttysiä riittää. Eilinen helle ja tuuli vähensi merkittävästi hyttysten määrää. Silti olen paukamilla ja myös sisälle ehtii hyttysiä.

  Minä saattaisin istuttaa risuisen alppikärhösi kaveriksi jonkin muun kasvin, joka peittäisi risuisiutta. Tai sitten aika ajoin tosiaan leikkaisin alas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärhön paikka on tosiaan niin pieni ja rajattu ettei siihen hirveitä mahdu. Peittokurjenpolvea ja kituva pioni jota en ole jaksanut siirtää kun sille ei muutakaan hyvää paikkaa ole. Varmaan leikkaus on ainoa vaihtoehto ja toivon että jaksaa sitten ponnistaa uuteen kasvuun.

   Poista
 2. Hei! Löysin juuri blogi ja liityin lukijoihin. Ihania kukkia <3 Mielenkiinnolla odotan, että pääsen lukemaan kokemuksiasi tuosta Mosquito Magnet Pioneerista. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva saada uusi lukija seuraamaan, tervetuloa ☺️. Pitää kertoa itikka-ansan kokemuksista kunhan niitä tässä kertyy.

   Poista
 3. Kaunis Pink Swing.
  Kiva kuulla jatkossa kokemuksiasi tuosta hyttyskarkottimesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän kertoa kun nähdään miten saalista kertyy. Toivottavasti keksittiin otollinen paikka että löytävät tehokkaasti ansaan.

   Poista
 4. Pink Swing on kaunis uusi tuttavuus, ihastuttava rimssuhelma.
  Alppikärhöt tuppaavat vuosien myötä risuuntumaan alaosistaan. Omani leikkasin toissasyksynä alas ja nyt se taas huitelee korkeuksissa kukkienkin runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin tykästynyt. Rajut hoitotoimenpiteet aina vähän jännittävät jos kasvi kuuluu omiin suosikkeihin.

   Poista
 5. 'Pink Swing' on todella nätti <3 Oletko kokeillut antaa sille reippaammin lannoitusta? Se saattaisi silläkin innostua tekemään juuresta uutta versoa, jotka sitten peittäisivät vanhoja. Toinen vaihtoehto on sitten tosiaan leikata se alhaalta (n. polven korkeudelta) poikki. Silloinkin kannattaa antaa sille lannoitetta ja uutta multaa jotta se jaksaisi ponnistaa reippaasti kasvuun.
  Meidän tontti rajoittuu kolmelta sivulta metsään. Siellä on vieläpä muutama iso oja, jossa riittää vettä melkein koko kesän ajan, joten hyttysiä riittää. Minua ne eivät niin kiusaa, sillä pystyn käyttämään melkein hellekelilläkin pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita eivätkä itikanpistot juuri kutiakaan. Isäntä sen sijaan kärsii sekä helteestä että itikoista ja on puhunut tuosta laitteesta. Kerrohan pian kokemuksistasi. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurelta vähän uutta onneksi tuleekin. Laittelenkin kuvaa tuosta pienestä multaläntistä missä kasvaa. Perusongelma lienee rajattu tila juurille. Onnea on jos ei itikanpistoista juuri kärsi. Itse hermostun jo yhdestäkin inisijästä 😆

   Poista