maanantai 7. kesäkuuta 2021

Rhodojen väriä

 T-paitakelejä on ollut nyt viikon ajan ja kyllä on ihanaa lähteä pihalle ilman pukemista. Sujauttaa vaan pihakroksit jalkaan. Ensimmäinen syreeni alkoi aukoa nuppujaan ja kerrottu idänkurjenpolvi aloittelee. Tulppaaneja on enää muutama kerrotumpi laji kunnon kukassa.

Alppiruusu Double Kiss aiheutti jo sydämentykytyksiä kaikkien kukkien lurpattaessa ihan kunnolla kuivuuttaan palatessamme reissusta kotiin. Onneksi kastelu pelasti tilanteen.


Tällaista kukintaa tuskin on heti ensi vuonna luvassa joten ihastelen kun vielä voin. On kyllä pitkään jaksanut kukkia. Metsän väriläiskä näkyy sisälle asti.

Muutama kukkanuppu aukesi myös Royal Butterfly -alppiruusulta. Kylmyydestäkö oli osa nupuista talvella kärsinyt kun päättivät kuivahtaa kukkimatta.

Pihan toistaiseksi suurin ja vanhin alppiruusu aloittelee jo, Helsingin Yliopisto.

Lähikuvaa ensimmäisestä auenneesta kukasta.

Kevätatsalea (rhododendron x fraseri) kukkii tänä vuonna mukavan runsaasti. 

Etualalla köynnöshortensia Take a Chance on heleän vihreä vieruskaveri.

Double Pink -atsalean kukat haalistuvat vahetessaan lähemmäs valkoista.

Tuoreemmissa kukissa on selvästi pinkimpi sävy.

Puistosyreeni Ainolan ensimmäiset auenneet kukat

Jättilaukka

Hauskat pallopäät omissa korkeuksissaan

Kerrottu idänkurjenpolvi plenum

Tulppaani Double Suprise muistuttaa pionia.

Loppukin pensasaidan alus on saanut katteensa. Tai lähes kaikki jos saisin aikaiseksi kitkeä vielä raparperipuskan juurelle asti. Sadetinletkut alkaisi olla aika viritellä taas käyttöön. Alkaa olla sen verran paljon tuoreempaa istutusta kasteltavaksi etten jaksa kastelukannulla kohta kuskata. Aurinkoista viikon alkua!

6 kommenttia:

 1. Rodot ja atsaleat sopivat hyvin männikköön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten kestikin minulla niin monta vuotta tajuta mäntymetsän loistavat istutusmahdollisuudet. Onneksi nytkään ei liian myöhäistä.

   Poista
 2. Todella ihanaa ja runsasta kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tehty työ nyt palkitaan. Hyvä etten jo melkein tyytyväinen ala olla omiin aikaansaannoksiini vaikka itsekriittisyyteen taipuvainen olenkin 😁

   Poista
 3. Kauniita ovat. Sinulla on kyllä alppiruusuille ja atsaleoille aivan mahtava ympäristö. Tuonnehan saat tehtyä vaikka millaisen rodopuiston :) Ihana tulppaani; aivan pioninkukan näköinen ja miten herkullinen väri! Lämmintä viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla että rhodojen keräily jatkuu tulevina vuosina. Jostain kumman syystä silmäilen kallion puolella kulkiessani mahdollisia istutuspaikkoja. 😁 Miten menikin niin monta vuotta tajuta metsän puolen istutusmahdollisuudet.

   Poista