tiistai 1. kesäkuuta 2021

Kesäkukkia

Sen verran on lämmintä luvassa että tänään oli kesäkukkien laittopäivä. Myönnettäköön että lomaviikon taka-ajatuksena oli ehkä juurikin saada aikaa puutarhapuuhille. Vierailtiin pojan kanssa paikallisella puutarhalla ensin ostoksilla.

Pari kassia lähti puutarhalta matkaan.

Pohjareiättömät uudet ruukut vaativat salaojitusta. Parina vuonna olen harrastanut näitä omasta pihasta löytyviä ilmaisia, maatuvia ja kevyitä männynkäpyjä.

Virittelin nyt tällä kertaa kasvuharsoa estämään mullan valumista käpyjen joukkoon.

Etupihalle laatikoihin tuli perinteinen yhdistelmä pelargoniaa ja kerrottua valkoista lumihiutaletta. Ruukkuun kokeilen vaaleanpunaisen mustasilmäsusannan ja kerrotun petunian yhdistelmää.

Nuotiopaikan portaisiin tuli tällainen kokeilu.

Tämä nukenkaulus oli itselle uusi tuttavuus joka ostettiin pojan toiveesta. Kaverina miniatyyritaimet jotka sainkin ilmaiseksi kun ei parempia vastaavia löytynyt, japaninkelloa?

Rannan terassille valkoisen ja pinkin mustasilmäsusannan sekä amppelidianan kombo.

Inkalilja, petuniaa ja lumihiutale.

Pihan siistiminen on myös saanut jatkoa.

Toinen puoli aronia-aidan alusta on siistitty. Tämä pihan osa on kyllä niin onneton. Aidan molemmissa päädyissä koivut imevät kaiken kosteuden joten nurmen sijasta tuossa on lähinnä mullosta ja sammalta. Hiekka tuli tuossakin vastaan jo 10 sentissä joten luulen ettei tuota aitaa ole perustettu juurikaan sen huolellisemmin kuin muitakaan puutarhan istutuksia. Useampi vuosi sitten tähän tehtiin sadevesiputkistojen uusinta. Yritin sanoa silloin että voisiko samalla laittaa riittävä kerros kunnon multaa kerran kaivettiin auki koko alue. Näyttipä päätyneen lähinnä entinen hiekkainen maa-aines takaisin paikalleen joten se siitä parannuksesta kun et itse ole vahtimassa.

Etupihan seinusta piti myös siistiä

Kuunliljat avaavat kohta lehtirullansa. Syysmaksaruohoista alkaa viimein muodostua sellainen yhtenäinen rivi kuin olen toivonutkin. Niiden eteen pitäisi vaan jotain matalampaa saada. Juuri nyt ei ole suunnitelmia   tehdä tälle alueelle enempää vaikka ei tämä nyt mikään erityisen upea istutus ole. Parempi kuin kuollut ruoho siltikin.

Seuraavan kerran enemmän kukkakuvia taas. Aurinkoista viikon alkua!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti