keskiviikko 2. kesäkuuta 2021

Kuorikehommia

 Aikamoisen hikinen päivä tuli vietettyä kottikärryjen ja männyn kuorihakkeen parissa. Peräkärryllinen tuli ja meni eikä vielä edes riittänyt. Nuotiopaikka ja pensasmustikka-alue saivat riittävästi mutta pensasaidan alunen jäi vajaaksi. 

Kukkarintamalla edelleen tulppaanit ovat pääosassa. Sammalleimut, patjarikot ja rotkolemmikit kukkivat myös parhaimmillaan. 

Hyasintti Eros on näkemistäni hyasinteista kaunein.

Patjarikko jaksaa

Lähikuvassa erottuu monenlaista sävyä. Osa on varmasti myös siemenistä kylväytynyttä.

Nyt on vaaleansinistä rotkolemmikkiä ja kirkkaan pinkkiä patjarikkoa vieretysten, ainakin on väriä.

Ihana herkkissävy tulppaanilla valkoinen ripauksella pinkkiä.

Tämä teki useamman kukan samaan varteen.


Rajapenkissä on väriä. Tulppaanit, itoh-pioni (Hillary ellen väärin muista), narsissit, keijunkukka Midnight Rose ja taustalla sammalleimu.

Rönsytiarella terassin penkissä

Sammalleimu

Metsänrajan penkissä aukeavat pian viimeiset tulppaanit. Taustalla laukat nousevat jo korkeuksiin pallopäineen.

Etupihalla tarhaviinikärhö Pernille on saavuttanut jo ensimmäisen syreenipuun oksahaaran.

Myös tarhalyhtykärhö Princess Kate on aloittanut kiipeilyn obeliskiin perässään toiselta puolelta nouseva jalokärhö Pink Fantasy 

Ilmeisesti jotain hommiakin väitin tehneeni. Laitetaan pari kuvaa niistäkin.

Olisi luullut riittävän vaan ei. Onneksi ei säkkitavarana joutunut hankkimaan. Olisi tullut hintaa ja melkoinen määrä muoviroskaa.

Tuttu pari, kottikärryt ja saavi. Tällä kertaa kuitenkin portaita pitkin.

Sinne meni mulloksen peitoksi.

Yritin vähintään sen 10cm kerroksen laittaa. Tämä on aika ilmavaa sekä tuoretta kuitenkin ja painuu kuivaessaan tiiviimmäksi.

Pensasmustikoille myös entisen hakkeen päälle.

Jospa rikkakasvien kitkeminen nyt vähentyisi. Tietenkin pensasmustikat hyötyvät myös kosteutta pidättävästä katteesta joka suurin syy laitolle.

Aidan alunen jäi vielä puolitiehen. Siistimpi kovasti tulee eivätkä rikkakasvit villiinny. En nimittäin aio ruveta montaa kertaa kesässä kitkemään.

Saatoinpa tilata jo syksyn kukkasipulitkin tuossa toissailtana kun havaitsin Eurobulbin tilausmahdollisuuden auenneen. Sanotaan nyt niin että ei tarvinnut postimaksuja maksaa. Sen verran iso läjä istutettavaa on syksyksi saapumassa. Hiukan karsintaa yritin loppusumman jälkeen mutta aika heikolla menestyksellä. Lienee kukkarunsautta luvassa siis ensi kevääksikin. Ja kunnon sipulitalkoot ennen sitä.
8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ihastuin itsekin. En löytänyt viime vuoden sipulihankinnoista äkkiseltään tuon näköistä. Ehkä olen osannut tilata viime vuonna tuon tai sitten en, ihan kiva ettei kaikkea muistakaan niin saa mukavia yllätyksiäkin.

   Poista
 2. Siistiä tulee. Onneksi tuo kuorikate on kohtalaisen kevyttä kärrättävää, vaikka monta kärryllistä olet selvästi joutunut sinne tänne siirtämään.
  Vau, siis olet jo tilannut syyssipulit! Uskaltaisikohan käydä kurkkaamassa, mitä on tarjolla? Voi iskeä ahneus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oli kevyttä kärrättävää. Sai lastata kärryn just niin täyteen kun mahtui. Ihan omalla vastuulla sitten jos menet sipuleita katsomaan. Kaikki oletettavasti vielä saatavillakin ajoissa kun on joten saattaa iskeä ostomania. 😉

   Poista
 3. reipasta touhua sielläkin! Ja ihania kukkakuvia, näitä katsoo mielellään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkakuvia ei varmaan voi laittaa liikaa. 😁Lomaviikolla joutaa onneksi puutarhatöihinkin.

   Poista
 4. Tuo tulppaani on kyllä varsinainen kaunotar <3 Kukkapenkeissäsi on iloisen värikästä meininkiä ja mikäs siinä. Kyllä puutarhaan väriä sopii. Puutarhaan hupenevan maa-aineksen määrä yllättää aina. Minä luulin, että se valtava kasa risuja, minkä saimme keväällä naapurista, riittäisi varmasti. Ei siitä riittänyt kuitenkaan kuin kahden pensaan alle kunnon kerros ja yhdelle aiemmin katetulle pensaalle vähän täydennystä. Parempi kuitenkin laittaa kunnon kerros pienemmälle alueelle kuin ohuelti joka paikkaan.
  Oletpa aikaisessa sipulikukkatilauksesi kanssa! Minä tajusin juuri eilen, etten ole edes kylvänyt kaikkea kasvimaalle vielä :D Pitää varmaan laittaa siemenpussit taskuun jo valmiiksi, jos vaikka sitten muistaisi tehdä viimeiset kylvöt kastelukierroksella käydessä.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiireinen reissuviikonloppu takana. Viime vuonnakin taisin kesäkuussa jo sipulit tilata, en kyllä aivan alkukuusta sentään. Jäi silloin hamittamaan kun joku toivomani laji jo oli loppu joten nyt sain ainakin kaiken haluamani ( ja ehkä vähän enemmänkin kun karsinnan vaikeus iski) 😁. Toivottavasti sait siemenet jo multiin. Vaati kyllä tällä kelillä kastelua.

   Poista