sunnuntai 20. kesäkuuta 2021

Pihan kuningatar

 Lämpö vauhditti ensimmäiset pionit aukeamaan. Nuppuja on runsaasti vanhimmissa yli kymmenvuotiaissa pioneissa. Tähän aikaan ei halua olla reissussa.

Festiva Maxima

Nuppuja on pionissa tosiaan paljon. Laukat jaksavat kukkia vaikka en viime vuonna uusia istuttanut. Tässä kulmauksessa idänkurjenpolvi Plenumit vielä rehottavat. Ensi vuonna saavat paikan taaempaa.

Peittokurjenpolvi Cambridgella on ihan sievät vaaleanpunaiset kukat.

Kerrottu pikkutalvio (vinca minor) avaa vielä satunnaisesti kukkia.

Hopeahärkillä on myös kukinta-aika. Nämä ovat pihan alkuperäiskasveja aiemman omistajan istuttamina joiden olen vielä antanut kasvaa. Nyt metsänrajan penkin vieruksessa maanpeittokasvina. Taipumusta vallata turhankin innokkaasti alaa. Taitaisivat vain viihtyä vähemmän kuivassa kuin mitä tässä pihassa on tarjolla.

Vaaleanpunainen osuus lisääntyy kiinanlaikkuköynnöksessä.

Terassin istutuksesta on tullut jo mukavan muhkea. Olen ihan tyytyväinen tähän.

Tänään ainoa puutarhapuuha oli kastelu. Sitä riittääkin näillä keleillä. Onneksi järvestä riittää vettä sadettimen kastella. Kyllä itkettäisi kallista vesijohtovettä lorotella puutarhaan.2 kommenttia:

  1. Kaunis on upea . Minulla on alkanut myös pionit kukkimaan ja yksi jopa ruukussa. Postausta en vielä ole pioneista tehnyt mutta piakkoin. Paljon kaunista kukintaa on sinullakin meneillään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odottelen pionikuviasi näytille. Ruukussa harvemmin innostuvat kukkimaan, aika kiva yllätys varmasti.

      Poista