torstai 11. elokuuta 2022

Sipulitilaus

 Viimeistä lomaviikkoa viedään. Onneksi keliennuste ei vielä muistuttele tulevasta syksystä. Laitoin juuri Eurobulbille sipulitilauksen menemään. Tilausta piti pari päivää haudutella mielessä, sen verran hintaa tuolle lähes 500 sipulille tuli. Sen verran on kuitenkin kesän aikana uutta istutusaluettakin tehty että tiedän keväällä suuresti harmittavan jos alkukeväästä maa on musta. Isoin vielä istutuksista tyhjä alue taitaa jäädä pääosin sipuleista myös tyhjilleen jos haluan päästä keväällä muutakin istuttamaan. Toki jos saunarakennuksen paikalleen noustua vielä on istutuskelejä (=rakennustarpeilta tila vapautunut) ja jotain alehintaista sopivaa perennaa löydän niin yritän hyödyntää. 

Sipulitilaukseen tuli tällä kertaa pääosin Darwin-hybriditulppaaneja joiden valikoima on alkanut mukavasti laajentua ja toivottavasti ovat jatkossa ilona useammankin vuoden. Ehkäpä myyrätkään eivät tuonne yläpihan kalliolle rakennettuihin penkkeihin löydä. Valkoista narsissia nyt vain 10kpl lisää ja taidan ensi vuonna jakaa vanhoja etupihan narsissikasvustoja muuallekin. Lisäksi syysmyrkkyliljoja 4 kpl. Ne ovat vähän arvokkaampia ja nyt harmittaakin kun en ymmärtänyt aiemman metsäpenkin alueelta sipuleja kerätä talteen kuvitellessani sen alueen pääosin säästyvän. Lisäksi kasvitieteellisiä tulppaaneja, kevätkurjenmiekkoja, kevättähtiä, kerrottuja lumikelloja, scilloja sekä krookuksia. Lempivalkovuokkojani Anemone nemorosa Blue Eyes kartutan vielä lisää uusille alueille istuttaen ja toivon leviävän. Eli istutustalkoot taas syksyllä luvassa. Alle vielä tilauksen kukista kuvakaappaukset.











Jätetään tilaussumma näyttämättä ettei kukaan kauhistu :D. Mennään tutulla hyväksi havaitulla värimaailmalla pinkin, valkoisen ja violetin sävyissä. 

Eilisestä kitkentäoperaatiosta vielä kuvat loppuun.

Oli vähän päässyt huomionpuutteessa rikkaruohojen valtaamaksi.

Nyt on taas siistiä. Tähän pitäisi kiireesti jo istuttaa maanpeitekasvia koska sama toistuu joka vuosi. Esikoille pitäisi keksiä sitten vaan samalla uusi paikka koska matalina kasveina jäävät kyllä minkä tahansa maanpeitekasvin jalkoihin.

Onneksi ei ole vielä syksy joten lähden nauttimaan lämpimästä shortsikelistä ja pohtimaan mitä pihan muutospuuhaa vielä keksisi. Vielä olisi kasan jäljiltä multaa vajennettavaksikin. 

2 kommenttia:

  1. Paljon kaunista kukintaa tiedossa sinulla ensi keväänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enää pitää jaksaa taas kaikki istuttaa 😅

      Poista