lauantai 10. kesäkuuta 2023

Kesäkukkapostaus

 Kesäkuun kymmeneshän oli tänään varsin sopiva aika kesäkukkien istutukselle. En tosin kalenterin perusteella istutuksia suunnitellut vaan sattui olemaan sopiva aika sekä sään että oman aikataulun kannalta. Onneksi valikoimaakin oli vielä lähipuutarhalla varsin mukavasti jäljellä ja taimet olivat oikein hyvän kokoisia. Istutuksista tuli heti jo silmää miellyttäviä. Prismalla käväisin vielä kauppareissulla toteamassa hintalaatusuhteen olleen puutarhalla erittäin hyvin kohdallaan kun yli puolet pienemmillä taimilla olisi säästänyt peräti 10 senttiä taimen hinnasta. Tänä vuonna ei tullutkaan yhtään pelargonia hankittua vaan luotin verbenoihin eli rautayrttiin, lumihiutaleisiin, japaninkelloon, muutamaan petuniaan ja daaliankin ostin kun oli hauskan dramaattisen värinen.

Etupihan parvekelaatikoihin violetin ja vaaleanpunaisen sävyjä. Kolme taimea riitti helposti täyttämään laatikon.

Tuli jälleen todettua näihin kapeisiin laatikoihin istuttamisen olevan edelleen yhtä ärsyttävää. Testasin useasti mainostettua kikkaa tehdä tyhjillä istutusruukuilla sopiva tila taimille. Kieltämättä multatilan täyttäminen oli näin helpompaa kun ei tarvinnut väistellä rehottavia taimia.

Saunan portaat ovat kulun osalta valmistuneet kiitos reissumme aikana ahertaneen appiukon. Tuon päädyn osalta on tosin vielä lopullinen ratkaisu tekemättä miten vältytään näkymää vievän kaiteen rakentamiselta.  Laitoin portaille yhden ruukun jossa kasvaa tänäkin vuonna vaaleanpunainen mustasilmäsusanna.

Paljun viereen terassille laitoin yhden vähän tummasävyisemmän istutuksen. Tuo daalia tummine lehtineen puutarhan kasvihuoneessa kovasti miellytti silmää.

Vielä yksi istutusruukku nuotiopaikalle vievien portaiden yläpäähän.

Nyt on mukava päästä kulkemaan puhtain jaloin saunasta suoraan terassille.

Välitasanteelle mahtuu istumaankin. 

Perennat jäivät vielä tänään istuttamatta kesäkukkien istuttamisen vietyä sen verran aikaa. Muiden istutushommien pariin aion huomenna. Pitäisi siis ilmeisesti päättää niille sijoituspaikat. Muutama pistokas pitäisi myös ottaa Frosty Morn -maksaruohoista. Loppusyksystä maljakossa juurtuneet eivät vasta juuri ennen pakkasia ulos istutettuna talvesta selvinneet. Tulipa yritettyä kuitenkin. Maksaruohojen pistokkaiden kanssa on melkoisen vaikeaa epäonnistua kun ajoissa kesällä aloittaa joten uskoisin minulla olevan ensi kesänä jo muutama taimi noitakin lisää.

10 kommenttia:

  1. Ihana kesäkukkapostaus <3 Näyttää hienolle ja viihtyisälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän nopeasti sain kukat puutarhalla valituksi ja takaisin autossa oltiin alle puolen tunnin. Mukava saada terassille vähän väriä kun vielä ei viereinen osin keskeneräinen istutusalue kukillaan loista.

      Poista
  2. Upeat portaat ja terassit saunan edustalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimiva kokonaisuus tuntuisi syntyvän vaikka ollut yhdistettävänä vanhaa terassia uuteen rakennukseen.

      Poista
  3. Kauniit kesäkukkaistutukset. Tuo Maria Tumbelina petunia on aivan ihana. Minulla on siitä omakohtaisia hyviä kokemuksia.
    Upeat saunan portaat. 😊😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla oli tuolle petunialle nimikin kiitos siitä, on kyllä ihana ja jouduin hieman noiden kohdalla joustamaan ajatuksestani vältellä nypittäviä kukkia. Tälle vuodelle halusin terassin kesäkukkiin hieman hempeyden lisäksi tummempaa sävyä.

      Poista
  4. Sauna portaineen ja terasseineen istuu mäntyjen lomaan upeasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi saatiin tuo yksi mänty säästettyä terassin puolellekin. Kyllä on kannattanut tämä iso projekti tehdä, on niin mahtavaa päästä käyttämään rannan aluetta kuten on vuosia ehditty haaveilla 😊

      Poista
  5. Ihanat kesäkukka istutukset ja portaat on kyllä ihanat. Me laitoimme terassille lasikaiteet juurikin ettei peitä näkymää . Mutta taitaa olla kuitenkin eri juttu . Minulla on kesäkukat vielä hankkimatta lumihiutaletta hieman minäkin yhdeksi ajattelin . Se on todella kaunis .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasikaide oli pohdinnassa mutta kun toisessa päädyssä on jo puinen päätykaide niin näyttäisi ehkä hieman oudolta laittaa eriparinen kaide kuistin toiseen päätyyn. Onneksi tässä on vielä aikaa miettiä ennen kuin lopputarkastus tehdään eikä tässä vakiasukkaiden osalta ole pelkoa kenenkään tietämättä tuosta putoavan kun ovikin tuvasta aukeaa mietitysti kulun esteeksi.

      Poista