tiistai 27. kesäkuuta 2023

Keijunkukat kukassa

 Pionien kukinta on pian parhaimmillaan. Vieressä pienet herkät keijunkukkien kukkavarret meinaavat jäädä aivan huomioimatta. Kauniita sävyjä niiden kukillakin on vaikka lehtien vuoksi niistä olen pihaan kokoelmaa kerryttänyt. Kuiva alkukesä tuntuu hillinneen keijunkukkien kokoa mutta toivottavasti puskat tuosta loppukesää kohti vielä tuuheutuvat.


Silver Gumdropin kukat ovat räväkän pinkit. Kokonaisuutena ihana laji hopean ja vaaleanpunaisen sävyisillä lehdillään. Tämä tekee paljon uusia kasvupisteitä joten jakamalla lisääminenkin on melko helppoa.

Vaaleanpunaisemmat lehdet saavat kukkasävyksi hieman hempeämmän vaaleanpunaisen. Kolmen mahdollisen nimivaihtoehdon kohdalla en päässyt varmuuteen onko tässä Wild Rose, Spellbound vai Sugar Berry. Kovin ovat eri lähteissä monennnäköisiä kaikki.

Tässä lienee Sugar Frosting. Kukissa on kerman ja vaaleanpunaisen sävyjä.

Pakollinen pionikuva Festiva Maximasta. Terälehtien hennot vaalenpunaiset raidat ovat sievät.

Vieressä nimettömänä talon mukana tullut pioni joka lienee tavanomainen kiinanpioni Karl Rosenfield.

Yläpihalla on selkeää vehreytymistä jo näkyvissä viime kesänä perustetuissa istutusalueissa. Toki asiaa auttaa että osa kasveista on jo vanhempia muualta pihalta siirrettynä nykyiseen paikkaansa päätyneitä


Alppiruusu Mikkeli tuntuu viihtyvän nykypaikassaan erinomaisesti ja atsalea Ruususen Uni myös. Alppiruusun lehdet kasvavat nykyään valtavan kokoisiksi. Reunakasveina patjarikot sekä kultaesikot tuntuvat myös viihtyvän, samoin jouluruusut.  

Kuutamohortensia kasvaa isossa kalliopenkissä todella tuuheasti. Tämä lisäkaarre  ison kalliopenkin jatkeeksi oli kyllä todella kiva idea saada viime kesänä. Nyt tässä viihtyvät jouluruusutkin.

Kävin läheiseltä puutarhalta ostamassa puoleen hintaan kesäkukkien poistomyynnistä amppelissa isoksi kasvaneen kelloköynnöksen pikaista näkösuojaa antamaan. Joku nuppukin jo erottui joten toivotun rehevästi kasvavan köynnöksen lisäksi pääsen ihastelemaan myös kukkia. 


Vaikka kello ei kovin myöhäinen olekaan tuntuu sänky kutsuvan puoleensa sen verran vahvasti että jätän seuraavaan kertaa siemen- ja muut kasvisuunnitelmat kerrottavaksi. Aurinkoa ja sopivasti sadetta päiviinne.


6 kommenttia:

  1. Minä tykkään kovasti keijunkukkien ja haltiankukkien pyöreästä olemuksesta ja kauniista lehdistöstä. Toki myös kukat ovat herkkiä söpöläisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kyllä tosi kivoja reunakasveja. Hieman talvenkesto tahtoo aina jännittää jos jotain huonoa puolta tahtoo etsiä.

      Poista
  2. Minäkin pidän kovasti keijun ja haltiankukista ja niitä löytyy myös omasta puutarhasta muutamia.
    Minä olen ostanut tosi vähän kesäkukkia. Vain kaksi kesädaaliaa ja hopeavitjaa. Onneksi, sillä nyt kasteltavaa on riittänyt ihan kyllästymiseen saakka näillä helteillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä kesänä itsekin pyrin minimoimaan kasteltavat kesäkukat. On noita muita tuoreempia istutuksia ihan riittävästi hoivattavana maassakin. Useampi isompi ruukku olisi vielä ollut istutettavaksi vapaana mutta jätin tarkoituksella ne tyhjäksi..

      Poista
  3. Kauniita keijunkukkia! Tuo kakkoskuvan kasvi on tosi nätti, kun kukat ovat selvästi pinkit ja lehdetkin tuollaiset vahvan väriset. Hyvä, että alppiruusu ja muut ovat osoittaneet viihtyvänsä uusilla paikoillaan. Reipasta kasvua on aina kiva katsella. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  4. Tuo keijunkukka on omiakin suosikkeja. Mukava on tosiaan päästä näkemään kasvien viihtyvän nykyisillä paikoillaan etenkin niiden jota selvästi kärsivät aiemmin liian kuivasta paikasta männyn juurten kanssa kilpaillessaan.

    VastaaPoista